Tešlainiai su braškių ir rabarbarų kompotu

Klasikiniai tešlainiai su nuostabiu morengų įdaru. Išbandykite netikėtą skonių derinį – tešlainius su braškėmis ir rabarbarais. Skanaus!

maždaug 20 vnt.

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Braškių ir rabarbarų kompotas
50 g braškių
50 g rabarbarų
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Tešla
120 g miltų
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinio trynys

Morengų masė
1 kiaušinio baltymas
85 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Paruošimo instrukcijos

Rabarbarus ir braškes nuplaukite. Supjaustykite gabalėliais ir prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi marmeladams. Pavirkite maždaug 4 minutes. Masę sutrinkite ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą.

Dubenyje sumaišykite miltus ir cukraus miltelius. Sudėkite supjaustytą sviestą ir trinkite šakute, kol masė taps rupi. Supilkite kiaušinio trynį ir greitai išminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.

Iki standžių putų išplakite baltymus, tada įmaišykite cukrų. Morengų masė turėtų būti visiškai standi.

Tešlą iškočiokite, suformuokite maždaug 40 cm ilgio ir 20 cm pločio stačiakampį. Ant tešlos tolygiai paskirstykite braškių ir rabarbarų kompotą, tada sukrėskite morengų masę. Suvyniokite ir padėkite į šaldiklį maždaug pusvalandžiui, kad vyniotinis gerai atšaltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Vyniotinį supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

Patarimas: šiam receptui galite naudoti ir kitokio skonio kompotą, uogienę ar marmeladą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.