Tešlainiai su braškių ir rabarbarų kompotu

Klasikiniai tešlainiai su nuostabiu morengų įdaru. Išbandykite netikėtą skonių derinį – tešlainius su braškėmis ir rabarbarais. Skanaus!

maždaug 20 vnt.

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Braškių ir rabarbarų kompotas
50 g braškių
50 g rabarbarų
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Tešla
120 g miltų
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
100 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinio trynys

Morengų masė
1 kiaušinio baltymas
85 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Rabarbarus ir braškes nuplaukite. Supjaustykite gabalėliais ir prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi marmeladams. Pavirkite maždaug 4 minutes. Masę sutrinkite ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą.

Dubenyje sumaišykite miltus ir cukraus miltelius. Sudėkite supjaustytą sviestą ir trinkite šakute, kol masė taps rupi. Supilkite kiaušinio trynį ir greitai išminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.

Iki standžių putų išplakite baltymus, tada įmaišykite cukrų. Morengų masė turėtų būti visiškai standi.

Tešlą iškočiokite, suformuokite maždaug 40 cm ilgio ir 20 cm pločio stačiakampį. Ant tešlos tolygiai paskirstykite braškių ir rabarbarų kompotą, tada sukrėskite morengų masę. Suvyniokite ir padėkite į šaldiklį maždaug pusvalandžiui, kad vyniotinis gerai atšaltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros. Vyniotinį supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

Patarimas: šiam receptui galite naudoti ir kitokio skonio kompotą, uogienę ar marmeladą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.