Sudedamosios dalys
Tartaletės
300 g paprastų miltų arba migdolų miltų
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto (sukapoto gabalėliais)
1 citrinos žievelė
1 kiaušinio trynys
4–6 šaukštai šalto vandens
Vanilės kremas
500 ml pieno
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
3 šaukštai kukurūzų miltų
50 g minkšto sviesto
Šviežių uogų ir „Dansukker“ cukraus miltelių papuošti
Paruošimo instrukcijos
Tartaletės
Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį.
Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.
Vanilės kremas
Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?


Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų pyragaičiai
Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.


Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.