Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

12 vnt.

2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tartaletės
300 g paprastų miltų arba migdolų miltų
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto (sukapoto gabalėliais)
1 citrinos žievelė
1 kiaušinio trynys
4–6 šaukštai šalto vandens

Vanilės kremas
500 ml pieno
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
3 šaukštai kukurūzų miltų
50 g minkšto sviesto

Šviežių uogų  ir „Dansukker“ cukraus miltelių papuošti

Paruošimo instrukcijos

Tartaletės
Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį.
Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Vanilės kremas
Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.