Tartaletės su rozmarinų irisų įdaru ir šokoladine panakota

Tartaletės su rozmarinų irisų įdaru ir šokoladine panakota

8 vnt. 1 val. 40 min. + 24 val.
Tartaletės su rozmarinų irisų įdaru ir šokoladine panakota
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Šokoladinė panakota

    • 40 g juodojo šokolado
    • 40 g pieninio šokolado
    • 300 ml riebios grietinėlės
    • 40 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

    Tartalečių tešla

    • 60 g sviesto
    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 90 g miltų
    • 9 g kakavos miltelių
    • 1 kiaušinio trynys

    Rozmarinų irisų įdaras

    • 2–3 g rozmarinų (maždaug 8 šakelės)
    • 100 ml riebios grietinėlės
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 1 žiupsnelis druskos

    1. Šokoladinę panakotą paruoškite iš vakaro. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

    2. Paruoškite tartalečių tešlą. Dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.

    3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Tešlą iškočiokite ir suformuokite maždaug 2 mm storio stačiakampį. Išpjaukite aštuonis 7 cm skersmens apskritimus bei juosteles tartalečių kraštams. Apskritus tartalečių pagrindus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš juostelių suformuokite tartalečių kraštus, tada ištepkite tartaletes riebalais. Tartaletes maždaug 20 minučių padėkite į šaldiklį.

    4. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 7–8 minutes. Palikite atvėsti.

    5. Paruoškite rozmarinų irisus. Rozmarinų stiebelius supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį su kitais produktais. Irisų masę kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasieks 117 °C. Supilkite masę į patogų dubenį su snapeliu ir palikite pravėsti.

    6. Irisų masę išpilstykite į tartaletes ir palikite sustingti. Tuo tarpu paruoškite panakotą.

    7. Šaltą šokoladinę panakotą išplakite ir sukrėskite į maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Ant irisų masės išspauskite panakotos ir pabarstykite kakavos milteliais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;