Tartaletės su rozmarinų irisų įdaru ir šokoladine panakota

8 vnt.

1 val. 40 min. + 24 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml riebios grietinėlės
40 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Tartalečių tešla
60 g sviesto
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
90 g miltų
9 g kakavos miltelių
1 kiaušinio trynys

Rozmarinų irisų įdaras
2–3 g rozmarinų (maždaug 8 šakelės)
100 ml riebios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Šokoladinę panakotą paruoškite iš vakaro. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite tartalečių tešlą. Dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Tešlą iškočiokite ir suformuokite maždaug 2 mm storio stačiakampį. Išpjaukite aštuonis 7 cm skersmens apskritimus bei juosteles tartalečių kraštams. Apskritus tartalečių pagrindus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš juostelių suformuokite tartalečių kraštus, tada ištepkite tartaletes riebalais. Tartaletes maždaug 20 minučių padėkite į šaldiklį.

4. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 7–8 minutes. Palikite atvėsti.

5. Paruoškite rozmarinų irisus. Rozmarinų stiebelius supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį su kitais produktais. Irisų masę kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasieks 117 °C. Supilkite masę į patogų dubenį su snapeliu ir palikite pravėsti.

6. Irisų masę išpilstykite į tartaletes ir palikite sustingti. Tuo tarpu paruoškite panakotą.

7. Šaltą šokoladinę panakotą išplakite ir sukrėskite į maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Ant irisų masės išspauskite panakotos ir pabarstykite kakavos milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.