Tartaletės su rozmarinų irisų įdaru ir šokoladine panakota

8 vnt.

1 val. 40 min. + 24 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml riebios grietinėlės
40 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Tartalečių tešla
60 g sviesto
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
90 g miltų
9 g kakavos miltelių
1 kiaušinio trynys

Rozmarinų irisų įdaras
2–3 g rozmarinų (maždaug 8 šakelės)
100 ml riebios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo instrukcijos

1. Šokoladinę panakotą paruoškite iš vakaro. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite tartalečių tešlą. Dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Tešlą iškočiokite ir suformuokite maždaug 2 mm storio stačiakampį. Išpjaukite aštuonis 7 cm skersmens apskritimus bei juosteles tartalečių kraštams. Apskritus tartalečių pagrindus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš juostelių suformuokite tartalečių kraštus, tada ištepkite tartaletes riebalais. Tartaletes maždaug 20 minučių padėkite į šaldiklį.

4. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 7–8 minutes. Palikite atvėsti.

5. Paruoškite rozmarinų irisus. Rozmarinų stiebelius supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį su kitais produktais. Irisų masę kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasieks 117 °C. Supilkite masę į patogų dubenį su snapeliu ir palikite pravėsti.

6. Irisų masę išpilstykite į tartaletes ir palikite sustingti. Tuo tarpu paruoškite panakotą.

7. Šaltą šokoladinę panakotą išplakite ir sukrėskite į maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Ant irisų masės išspauskite panakotos ir pabarstykite kakavos milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.