Obuolių uogienė
Takų kriauklelės
Kreminis sūrio įdaras
Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.
Takų kriaukleles paruoškite iš anksto. Kiekvienoje tortilijoje išpjaukite po tris nedidelius paplotėlius. Lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Paplotėlius po vieną gerai apkepkite svieste, kol įgaus auksinę spalvą.
Iš keptuvės išimtus apskritimus iš karto padažykite į cukrų su cinamonu. Paplotėlius sulenkite, suformuokite kriaukleles. Galite panaudoti keksiukų kepimo formą.
Maskarponę sumaišykite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į maskarponę. Į kiekvieną takų kriauklelę įdėkite po gerą šaukštą sūrio įdaro ir obuolių uogienės.
Patarimas! Takų kriaukleles galite paruošti ir lauko kepsninėje. Lauko kepsninėje apkeptus paplotėlius pamerkite į tirpintą sviestą ir apvoliokite cukruje su cinamonu.
Receptą sukūrė