Takai su obuoliais

Pasigaminkite naminių takų su obuoliais. Paprastas, greitai paruošiamas desertas. Gardūs desertiniai takai su obuolių uogiene ir vaniliniu maskarponės kremu.

8 porcijos

40 minučių + išvirti uogienę

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Obuolių uogienė
3 obuoliai (apie 300 g)
60 g citrinų sulčių
1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Takų kriauklelės
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
6 g cinamono
6 tortilijos
50 g sviesto

Kreminis sūrio įdaras
150 g maskarponės
45 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
200 g plakamosios grietinėlės

Paruošimo instrukcijos

Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.

Takų kriaukleles paruoškite iš anksto. Kiekvienoje tortilijoje išpjaukite po tris nedidelius paplotėlius. Lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Paplotėlius po vieną gerai apkepkite svieste, kol įgaus auksinę spalvą.

Iš keptuvės išimtus apskritimus iš karto padažykite į cukrų su cinamonu. Paplotėlius sulenkite, suformuokite kriaukleles. Galite panaudoti keksiukų kepimo formą.

Maskarponę sumaišykite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į maskarponę. Į kiekvieną takų kriauklelę įdėkite po gerą šaukštą sūrio įdaro ir obuolių uogienės.

Patarimas! Takų kriaukleles galite paruošti ir lauko kepsninėje. Lauko kepsninėje apkeptus paplotėlius pamerkite į tirpintą sviestą ir apvoliokite cukruje su cinamonu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.