Takai su obuoliais - Receptai

Takai su obuoliais

8 porcijos 40 minučių + išvirti uogienę
Pasigaminkite naminių takų su obuoliais. Paprastas, greitai paruošiamas desertas. Gardūs desertiniai takai su obuolių uogiene ir vaniliniu maskarponės kremu.
Takai su obuoliais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Obuolių uogienė

    • 3 obuoliai (apie 300 g)
    • 60 g citrinų sulčių
    • 1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
    • 95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    Takų kriauklelės

    • 85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
    • 6 g cinamono
    • 6 tortilijos
    • 50 g sviesto

    Kreminis sūrio įdaras

    • 150 g maskarponės
    • 45 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 5 g vanilinio cukraus
    • 200 g plakamosios grietinėlės

    Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.

    Takų kriaukleles paruoškite iš anksto. Kiekvienoje tortilijoje išpjaukite po tris nedidelius paplotėlius. Lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Paplotėlius po vieną gerai apkepkite svieste, kol įgaus auksinę spalvą.

    Iš keptuvės išimtus apskritimus iš karto padažykite į cukrų su cinamonu. Paplotėlius sulenkite, suformuokite kriaukleles. Galite panaudoti keksiukų kepimo formą.

    Maskarponę sumaišykite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į maskarponę. Į kiekvieną takų kriauklelę įdėkite po gerą šaukštą sūrio įdaro ir obuolių uogienės.

    Patarimas! Takų kriaukleles galite paruošti ir lauko kepsninėje. Lauko kepsninėje apkeptus paplotėlius pamerkite į tirpintą sviestą ir apvoliokite cukruje su cinamonu.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;