Takai su obuoliais

Pasigaminkite naminių takų su obuoliais. Paprastas, greitai paruošiamas desertas. Gardūs desertiniai takai su obuolių uogiene ir vaniliniu maskarponės kremu.

8 porcijos

40 minučių + išvirti uogienę

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Obuolių uogienė
3 obuoliai (apie 300 g)
60 g citrinų sulčių
1/2 citrinos (pageidautina – ekologiškos) žievelės
95 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Takų kriauklelės
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
6 g cinamono
6 tortilijos
50 g sviesto

Kreminis sūrio įdaras
150 g maskarponės
45 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
200 g plakamosios grietinėlės

Paruošimo instrukcijos

Iš vakaro paruoškite uogienę. Nulupkite obuolius ir išpjaukite šerdis. Supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų uogienėms ir citrinų žieveles. Virkite 10 minučių. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite šaltai.

Takų kriaukleles paruoškite iš anksto. Kiekvienoje tortilijoje išpjaukite po tris nedidelius paplotėlius. Lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Paplotėlius po vieną gerai apkepkite svieste, kol įgaus auksinę spalvą.

Iš keptuvės išimtus apskritimus iš karto padažykite į cukrų su cinamonu. Paplotėlius sulenkite, suformuokite kriaukleles. Galite panaudoti keksiukų kepimo formą.

Maskarponę sumaišykite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į maskarponę. Į kiekvieną takų kriauklelę įdėkite po gerą šaukštą sūrio įdaro ir obuolių uogienės.

Patarimas! Takų kriaukleles galite paruošti ir lauko kepsninėje. Lauko kepsninėje apkeptus paplotėlius pamerkite į tirpintą sviestą ir apvoliokite cukruje su cinamonu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.