Šveicariškas vyniotinis su morkomis

Šveicariškas vyniotinis su morkomis – tobulas dviejų pamėgtų desertų hibridas! Itin drėgną desertą galima paruošti iš vakaro.

maždaug 15 porcijų

maždaug 1 val

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šveicariškas vyniotinis
2 kiaušiniai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml rapsų ar kitos rūšies kepimo aliejaus
120 g miltų 
5 g kepimo miltelių
5 g maistinės sodos
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
150 g smulkiai tarkuotų morkų

Glajus
50 g sviesto (kambario temperatūros) 
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė 
20 ml žaliųjų citrinų sulčių

Papuošimas
žaliosios citrinos žievelė

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, įjungę ventiliatoriaus režimą.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei prieskonius ir viską įmaišykite į kiaušinių masę.

Nuplautas morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į masę, kol neliks gumulėlių.

Biskvitą kepkite orkaitės centre maždaug 5 minutes.

Ant rankšluostėlio patieskite kepimo popieriaus lakštą ir pabarstykite cukraus.

Iš orkaitės išimtą biskvitą iš karto išverskite ant cukrumi pabarstyto popieriaus. Tada nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Suvyniokite pyragą kartu su cukruotu popieriaus lakštu ir rankšluostėliu, kad nesuskilinėtų. Palikite visiškai atvėsti.

Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.

Kremą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio biskvito ir susukite – suformuokite šveicarišką vyniotinį. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.