Sudedamosios dalys
Šveicariškas vyniotinis
2 kiaušiniai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml rapsų ar kitos rūšies kepimo aliejaus
120 g miltų
5 g kepimo miltelių
5 g maistinės sodos
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
150 g smulkiai tarkuotų morkų
Glajus
50 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
200 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė
20 ml žaliųjų citrinų sulčių
Papuošimas
žaliosios citrinos žievelė
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, įjungę ventiliatoriaus režimą.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei prieskonius ir viską įmaišykite į kiaušinių masę.
Nuplautas morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į masę, kol neliks gumulėlių.
Biskvitą kepkite orkaitės centre maždaug 5-7 minutes kol pyragas iškeps.
Ant rankšluostėlio patieskite kepimo popieriaus lakštą ir pabarstykite cukraus.
Iš orkaitės išimtą biskvitą iš karto išverskite ant cukrumi pabarstyto popieriaus. Tada nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Suvyniokite pyragą kartu su cukruotu popieriaus lakštu ir rankšluostėliu, kad nesuskilinėtų. Palikite visiškai atvėsti.
Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.
Kremą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio biskvito ir susukite – suformuokite šveicarišką vyniotinį. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.