Šveicariškas vyniotinis su morkomis

Šveicariškas vyniotinis su morkomis – tobulas dviejų pamėgtų desertų hibridas! Itin drėgną desertą galima paruošti iš vakaro.

maždaug 15 porcijų

maždaug 1 val

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Šveicariškas vyniotinis
2 kiaušiniai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml rapsų ar kitos rūšies kepimo aliejaus
120 g miltų 
5 g kepimo miltelių
5 g maistinės sodos
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
150 g smulkiai tarkuotų morkų

Glajus
50 g sviesto (kambario temperatūros) 
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
200 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė 
20 ml žaliųjų citrinų sulčių

Papuošimas
žaliosios citrinos žievelė

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, įjungę ventiliatoriaus režimą.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei prieskonius ir viską įmaišykite į kiaušinių masę.

Nuplautas morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į masę, kol neliks gumulėlių.

Biskvitą kepkite orkaitės centre maždaug 5-7 minutes kol pyragas iškeps.

Ant rankšluostėlio patieskite kepimo popieriaus lakštą ir pabarstykite cukraus.

Iš orkaitės išimtą biskvitą iš karto išverskite ant cukrumi pabarstyto popieriaus. Tada nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Suvyniokite pyragą kartu su cukruotu popieriaus lakštu ir rankšluostėliu, kad nesuskilinėtų. Palikite visiškai atvėsti.

Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.

Kremą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio biskvito ir susukite – suformuokite šveicarišką vyniotinį. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai

Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.