Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pyrago pagrindui

    • 3 kiaušiniai
    • 125 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 120 g miltų
    • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
    • 1 citrinos žievelė
    • 2 šaukšteliai malto cinamono

    Maskarponės kremui

    • 350 ml grietinėlės
    • 250 g maskarponės sūrio
    • 3 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 6 šaukštai tirštos uogienės

    Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, cukrų „Panevėžio Plius“ ir vanilinį cukrų išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite ir tolygiai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 5 min. iki 250 °C 5kaitintoje orkaitėje. Iškeptą pyragą apibarstykite cukrumi, išverskite ant kepimo popieriaus ir atsargiai ištraukite popierių.

    Maskarponės kremui pagaminti lengvai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su maskarponės sūriu. Per sietelį suberkite cukraus miltelius ir atsargiai sudėkite uogienę.
    Tepkite kremą ant pyrago pagrindo ir suvyniokite. Laikykite vėsioje vietoje.
    Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais ir pridėkite norimų uogų.

    Receptą sukūrė

    Dansukker