Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Šis kreminis sūrio pyragas – puikus desertas didelėms šventėms ar vakarienėms. Jį galima paruošti iš vakaro. Išėmę iš šaldytuvo galėsite papuošti mėgstamomis uogomis.

10 gabalėlių

maždaug 1 valanda + 4 valandos šaldytuve

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
250 g sausainių „Digestive“
35 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
125 g ištirpinto sviesto 

Įdaras
500 g tepamojo varškės sūrio 
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
30 ml citrinų sulčių 
90 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
350 ml plakamosios grietinėlės 

Rabarbarų ir braškių kompotas
200 g rabarbarų
200 g braškių
130 g „Dansukker“ uogienių cukraus

Papuošimas
Šviežių braškių 

Paruošimo instrukcijos

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą.

Sutrupinkite „Digestive“ sausainius. Sumaišykite juos su sviestu ir cukranendrių cukrumi ir įspauskite masę į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Leiskite atvėsti.

Visus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus grietinėlę, išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir švelniai išmaišykite. Masę užtepkite ant sausainių pagrindo ir įdėkite kepimo formą į šaldytuvą.

Paruoškite kompotą. Rabarbarų gabalėlius ir braškes lėtai virkite, kol suminkštės. Suberkite uogienių cukrų ir virkite dar maždaug 4 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kompotą ant sūrio pyrago ir padėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms, geriausia – palikti per naktį. Papuoškite šviežiomis braškėmis.

 

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.