Sudedamosios dalys
Pagrindas
250 g sausainių „Digestive“
35 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
125 g ištirpinto sviesto
Įdaras
500 g tepamojo varškės sūrio
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
30 ml citrinų sulčių
90 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
350 ml plakamosios grietinėlės
Rabarbarų ir braškių kompotas
200 g rabarbarų
200 g braškių
130 g „Dansukker“ uogienių cukraus
Papuošimas
Šviežių braškių
Paruošimo instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą.
Sutrupinkite „Digestive“ sausainius. Sumaišykite juos su sviestu ir cukranendrių cukrumi ir įspauskite masę į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą su išimamuoju dugnu. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Leiskite atvėsti.
Visus įdarui skirtus ingredientus, išskyrus grietinėlę, išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir švelniai išmaišykite. Masę užtepkite ant sausainių pagrindo ir įdėkite kepimo formą į šaldytuvą.
Paruoškite kompotą. Rabarbarų gabalėlius ir braškes lėtai virkite, kol suminkštės. Suberkite uogienių cukrų ir virkite dar maždaug 4 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kompotą ant sūrio pyrago ir padėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms, geriausia – palikti per naktį. Papuoškite šviežiomis braškėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.