Sudedamosios dalys
Citrinų kremas (lemon curd)
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinio trynys
1 kiaušinis
210 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
80 g sviesto
Riešutiniai trupiniai
30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
50 g sviesto
10 g kokosų drožlių
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
60 g miltų
1 žiupsnelis druskos
Sūrio pyragas su pasifloromis
200 ml plakamosios grietinėlės
200 g kreminio sūrio
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 ml šviežių pasiflorų sulčių
Papuošimas
melisų lapelių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo citrininio kremo. Išspauskite citrinas. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite kiaušinį, trynį, cukrų uogienėms ir citrinų sultis. Pavirkite apie 3 minutes, kol pradės tirštėti. Ir toliau plakite.
Po gabalėlį sudėkite sviestą. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite kremą. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.
Tada paruoškite riešutinius trupinius. Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Riešutus sukapokite. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite į trapią tešlą. Tešlą sutrupinkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitės centre 10 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Paruoškite sūrio pyrago su pasifloromis masę. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, kreminį sūrį ir cukraus miltelius. Supilkite pasiflorų sultis ir dar kiek paplakite. Sūrio pyrago masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir vienai valandai dėkite į šaldytuvą.
Metas paruošti desertą patiekti. Citrininį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su nedideliu antgaliu. Sūrio pyrago masės įspauskite į 6 taures. Aplink įspauskite citrininio kremo. Pabarstykite riešutiniais trupiniais, papuoškite melisomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!