Sūrio pyragas su pasifloromis, citrininiu kremu ir riešutiniais trupiniais

Gardus sūrio pyragas su pasifloromis, citrininiu kremu ir riešutiniais trupiniais. Desertas, kurį tikrai verta paruošti iš vakaro.

6 taurės

1 val. + 2 val. šaldytuve

Įvertinimas (19 vnt)

Sudedamosios dalys

Citrinų kremas (lemon curd)
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinio trynys
1 kiaušinis
210 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
80 g sviesto

Riešutiniai trupiniai
30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
50 g sviesto
10 g kokosų drožlių
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
60 g miltų 
1 žiupsnelis druskos

Sūrio pyragas su pasifloromis
200 ml plakamosios grietinėlės
200 g kreminio sūrio
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 ml šviežių pasiflorų sulčių

Papuošimas
melisų lapelių

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo citrininio kremo. Išspauskite citrinas. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite kiaušinį, trynį, cukrų uogienėms ir citrinų sultis. Pavirkite apie 3 minutes, kol pradės tirštėti. Ir toliau plakite.

Po gabalėlį sudėkite sviestą. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite kremą. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.

Tada paruoškite riešutinius trupinius. Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Riešutus sukapokite. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite į trapią tešlą. Tešlą sutrupinkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitės centre 10 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.

Paruoškite sūrio pyrago su pasifloromis masę. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, kreminį sūrį ir cukraus miltelius. Supilkite pasiflorų sultis ir dar kiek paplakite. Sūrio pyrago masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir vienai valandai dėkite į šaldytuvą.

Metas paruošti desertą patiekti. Citrininį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su nedideliu antgaliu. Sūrio pyrago masės įspauskite į 6 taures. Aplink įspauskite citrininio kremo. Pabarstykite riešutiniais trupiniais, papuoškite melisomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.