Sudedamosios dalys
Citrinų kremas (lemon curd)
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinio trynys
1 kiaušinis
210 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
80 g sviesto
Riešutiniai trupiniai
30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
50 g sviesto
10 g kokosų drožlių
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
60 g miltų
1 žiupsnelis druskos
Sūrio pyragas su pasifloromis
200 ml plakamosios grietinėlės
200 g kreminio sūrio
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 ml šviežių pasiflorų sulčių
Papuošimas
melisų lapelių
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo citrininio kremo. Išspauskite citrinas. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite kiaušinį, trynį, cukrų uogienėms ir citrinų sultis. Pavirkite apie 3 minutes, kol pradės tirštėti. Ir toliau plakite.
Po gabalėlį sudėkite sviestą. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite kremą. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.
Tada paruoškite riešutinius trupinius. Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Riešutus sukapokite. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite į trapią tešlą. Tešlą sutrupinkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitės centre 10 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Paruoškite sūrio pyrago su pasifloromis masę. Dubenyje sumaišykite grietinėlę, kreminį sūrį ir cukraus miltelius. Supilkite pasiflorų sultis ir dar kiek paplakite. Sūrio pyrago masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir vienai valandai dėkite į šaldytuvą.
Metas paruošti desertą patiekti. Citrininį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su nedideliu antgaliu. Sūrio pyrago masės įspauskite į 6 taures. Aplink įspauskite citrininio kremo. Pabarstykite riešutiniais trupiniais, papuoškite melisomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis
Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.
Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!
Vasaros uogos kepiniams
Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.
Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Vaisiai ir uogos butelyje
Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.