Sudedamosios dalys
Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės
Meduolinis pagrindas
200 g imbierinių sausainių
75 g ištirpinto sviesto
Sūrio pyrago masė
4 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
Bruknės su karštvyniu
200 g bruknių
100 ml karštvynio
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Gaminimo eiga
Iš pradžių paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.
Paruoškite meduolinį pagrindą. Kombaine sutrinkite imbierinius sausainius. Supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą įspauskite į kvadratinę, maždaug 19 cm skersmens kepimo formą (jeigu turite, naudokite formą nuimamais kraštais). Padėkite į šaldiklį.
Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir plakite, kol neliks gumulėlių. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.
Sūrio pyrago masę sukrėskite ant meduolinio pagrindo. Pašlakstykite karameliniu padažu. Palaikykite šaldiklyje maždaug 3 valandas.
Tuo tarpu paruoškite bruknes su karštvyniu. Atitirpusias bruknes sudėkite į prikaistuvį. Supilkite vyną, suberkite cukrų marmeladams. Pavirkite 30 sekundžių. Tada dėkite į šaldytuvą atvėsti.
Sūrio pyragą iš šaldytuvo išimkite likus 10 minučių iki patiekimo. Supjaustykite kvadratėliais ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite bruknėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.