Sudedamosios dalys
Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės
Meduolinis pagrindas
200 g imbierinių sausainių
75 g ištirpinto sviesto
Sūrio pyrago masė
4 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
Bruknės su karštvyniu
200 g bruknių
100 ml karštvynio
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Gaminimo eiga
Iš pradžių paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.
Paruoškite meduolinį pagrindą. Kombaine sutrinkite imbierinius sausainius. Supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą įspauskite į kvadratinę, maždaug 19 cm skersmens kepimo formą (jeigu turite, naudokite formą nuimamais kraštais). Padėkite į šaldiklį.
Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir plakite, kol neliks gumulėlių. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.
Sūrio pyrago masę sukrėskite ant meduolinio pagrindo. Pašlakstykite karameliniu padažu. Palaikykite šaldiklyje maždaug 3 valandas.
Tuo tarpu paruoškite bruknes su karštvyniu. Atitirpusias bruknes sudėkite į prikaistuvį. Supilkite vyną, suberkite cukrų marmeladams. Pavirkite 30 sekundžių. Tada dėkite į šaldytuvą atvėsti.
Sūrio pyragą iš šaldytuvo išimkite likus 10 minučių iki patiekimo. Supjaustykite kvadratėliais ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite bruknėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.