Sūrio pyragas su karamele ir meduoliniu pagrindu

Kalėdinis sūrio pyragas su karamele, meduoliniu pagrindu ir vynu dvelkiančiomis bruknėmis. Žiemos švenčių skonio sūrio pyragas!

16 gabalėlių

apie 1,5 val. + 3 val. šaldiklyje

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės

Meduolinis pagrindas
200 g imbierinių sausainių
75 g ištirpinto sviesto

Sūrio pyrago masė
4 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 g kreminio sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės

Bruknės su karštvyniu
200 g bruknių
100 ml karštvynio
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Gaminimo eiga

Iš pradžių paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.

Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.

Paruoškite meduolinį pagrindą. Kombaine sutrinkite imbierinius sausainius. Supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą įspauskite į kvadratinę, maždaug 19 cm skersmens kepimo formą (jeigu turite, naudokite formą nuimamais kraštais). Padėkite į šaldiklį.

Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir plakite, kol neliks gumulėlių. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.

Sūrio pyrago masę sukrėskite ant meduolinio pagrindo. Pašlakstykite karameliniu padažu. Palaikykite šaldiklyje maždaug 3 valandas.

Tuo tarpu paruoškite bruknes su karštvyniu. Atitirpusias bruknes sudėkite į prikaistuvį. Supilkite vyną, suberkite cukrų marmeladams. Pavirkite 30 sekundžių. Tada dėkite į šaldytuvą atvėsti.

Sūrio pyragą iš šaldytuvo išimkite likus 10 minučių iki patiekimo. Supjaustykite kvadratėliais ir išdėliokite lėkštėse. Papuoškite bruknėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.