Sūrio pyragas su citrinomis ir bazilikų padažu

10–12 gabaliukų 50 minučių
Sūrio pyragas su citrinomis ir bazilikų padažu
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 30 g sviesto
    • 10 trapių sausainių
    • 1 šaukštelis malto kardamono

    Sūrio pyragas

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 200 g „Filadelfijos“ sūrio
    • 300 ml grietinėlės
    • pusės citrinos sultys ir žievelė

    Saldusis bazilikų padažas

    • 30 g bazilikų
    • 10 g petražolių
    • 30 g kepintų kedrų riešutų
    • 45 g alyvuogių aliejaus
    • 2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Papuošti

    • kedrų riešutų
    • bazilikų lapelių

    Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trapiais sausainiais bei kardamonu naudodami virtuvinį kombainą. Mišinį supilkite į apvalią kepimo formą (maždaug 22 cm skersmens).

    Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, šviesųjį sirupą ir vanilinį cukrų. Sudėkite „Filadelfijos“ sūrį ir plakite, kol gausite vientisą masę. Į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę. Galiausiai supilkite pusės citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę. Mišinį supilkite ant torto pagrindo ir padėkite į šaldiklį bent 4 val.

    Sumaišykite saldžiojo bazilikų  padažo sudedamąsias dalis. Prieš patiekdami varškės tortą, 10 min. palaikykite jį ištraukę iš šaldiklio ir užpilkite bazilikų padažą. Papuoškite kedrų riešutais ir bazilikų lapeliais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker