Pagrindas
Sūrio pyragas
Saldusis bazilikų padažas
Papuošti
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trapiais sausainiais bei kardamonu naudodami virtuvinį kombainą. Mišinį supilkite į apvalią kepimo formą (maždaug 22 cm skersmens).
Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, šviesųjį sirupą ir vanilinį cukrų. Sudėkite „Filadelfijos“ sūrį ir plakite, kol gausite vientisą masę. Į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę. Galiausiai supilkite pusės citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę. Mišinį supilkite ant torto pagrindo ir padėkite į šaldiklį bent 4 val.
Sumaišykite saldžiojo bazilikų padažo sudedamąsias dalis. Prieš patiekdami varškės tortą, 10 min. palaikykite jį ištraukę iš šaldiklio ir užpilkite bazilikų padažą. Papuoškite kedrų riešutais ir bazilikų lapeliais.
Receptą sukūrė