Sūrio ir kumpio suktinukai

(apie 18 suktinuku)
Sūrio ir kumpio suktinukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 g (480–540 g) kvietinių miltų

Įdarui
9 didelių arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško ementalio sūrio)
1-2 raudonųjų paprikų arba čili

Apvolioti suktinukams
1 kiaušinis

1. Ištirpinkite puode sviestą.

2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.

3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, cukrų įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.

4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.

5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.

6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.

7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 250ºC.

9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.

10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.

Receptą sukūrė

Dansukker