Sūrio ir kumpio suktinukai

(apie 18 suktinuku)

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešlai
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 g (480–540 g) kvietinių miltų

Įdarui
9 didelių arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško ementalio sūrio)
1-2 raudonųjų paprikų arba čili

Apvolioti suktinukams
1 kiaušinis

Gaminimo eiga

1. Ištirpinkite puode sviestą.

2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.

3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, cukrų įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.

4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.

5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.

6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.

7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 250ºC.

9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.

10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.