Supjaustyti burokėliai

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

2 kg burokėlių
1,5 l vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Nuovirui
1 l burokėlių nuoviro
100 ml 24% gryno acto arba 200 ml 12% acto spirito
1 valgomasis šaukštas druskos
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 karčiųjų pipirų
10 gvazdikėlių
pipiro grūdelių

Paruošimo instrukcijos

Gerai nuplaukite burokėlius. Nupjaukite galus. Užvirkite vandenį su druska. Sudėkite burokėlius ir virkite, kol jie suminkštės. Plaukite juos šaltu vandeniu, kol atvės. Nulupkite žievę. Nuoviro neišpilkite. Supjaustykite burokėlius griežinėliais ir suberkite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis pipiro grūdelius. Sudėkite nuovirui skirtus ingredientus ir pavirkite. Nugriebkite putas. Užpilkite karštą nuovirą ant burokėlių. Uždarykite stiklainius. Prieš patiekdami palaikykite 4 savaites vėsioje vietoje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.