Sudedamosios dalys
Deginti ledai
500 ml riebios grietinėlės
140 g "Panevėžio +" cukraus
8 kiaušinių tryniai (iš vidutinio dydžio kiaušinių)
450 ml nenugriebto pieno
50 g "Dansukker" šviesaus sirupo
Nėriniuotų sausainių taco
45 g migdolų dribsnių
25 g paprastų miltų
45 g sviesto
45 g "Panevėžio +" cukraus
45 ml plaktos grietinėlės
45 g "Dansukker" šviesaus sirupo
Karamelinis padažas
120 g sviesto
1,5 g druskos
175 ml grietinėlės
1/2 vanilės ankšties
175 g "Panevėžio +" cukraus
25 g "Dansukker" šviesaus sirupo
Patiekimo pasiūlymai
Taco stovas, arba iš nėrinių sausainių padarykite dubenėlį ir patiekite ant lėkštės.
Gaminimo eiga
Sudegintos grietinėlės ledai
Galima ruošti likus vienai ar kelioms dienoms iki ledų patiekimo.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Supilkite 500 ml grietinėlės į orkaitės nepraleidžiantį indą ir palikite orkaitėje maždaug 60 minučių, kol grietinėlės kiekis sumažės perpus. Maišykite grietinėlę maždaug kas 10 minučių.
Į dubenį suberkite cukraus pudrą ir kiaušinio trynį ir lengvai suplakite.
Į puodą supilkite pieną, iškepusią grietinėlę ir gliukozės sirupą. Pieno mišinį užvirinkite ir maišydami supilkite ant cukraus pudros ir kiaušinių trynių mišinio. Viską supilkite atgal į puodą ir pašildykite ledų pagrindą iki 83 °C temperatūros. Būkite atsargūs, kad temperatūra neviršytų 85 °C.
Tada atvėsinkite ledų pagrindą iki šaldytuvo temperatūros ir apdorokite jį ledų gaminimo aparate, kol jis taps reikiamos konsistencijos. Įdėkite ledus į vamzdelių maišelį ir užšaldykite.
Nėrinių sausainių taco
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.
Į dubenį suberkite migdolų dribsnius ir miltus ir atidėkite į šalį.
Sviestą, cukrų, grietinėlę, grietinėlę ir gliukozės sirupą išmaišykite puode. Mišinį pašildykite iki 115 °C temperatūros. Sudėkite sausus ingredientus į puodą ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla. Palikite atvėsti šaldytuve maždaug valandai.
Iš masės suformuokite 10 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos ant pergamentu išklotų kepimo skardų. Įsitikinkite, kad tarp rutuliukų yra pakankamai vietos.
Kepkite apie 10-12 minučių arba kol nėrinių sausainiai taps auksinės spalvos.
Norėdami nėrinių sausainius padaryti taco formos, ploną kočėlą arba kočėlo viduje esantį strypelį padėkite virš kriauklės, pvz. leiskite nėriniuotiems sausainiams šiek tiek atvėsti. Kiekvieną nėriniuotą sausainį atsargiai pakelkite mentele ir uždėkite ant kočėlo taip, kad jis įgytų taco formą.
Karamelinis padažas
Atsimatuokite sviestą ir druską. Palikite nuošalyje.
Į puodą supilkite grietinėlę ir vanilę ir užvirinkite. Kitame puode (geriausia dideliame) suberkite cukrų ir sirupą. Kaitinkite iki 185 °C temperatūros. Kai cukraus temperatūra pasieks 185 °C, nukelkite puodą nuo ugnies. Atsargiai po truputį supilkite išvirtą grietinėlę. Leiskite mišiniui virti dar apie 5 minutes.
Karamelinį padažą supilkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite padažą atvėsti iki maždaug 37 °C temperatūros.
Įmaišykite sviestą ir druską. Padėkite karamelinį padažą į šaldytuvą.
Takosų surinkimas
Likus 20 minučių iki patiekimo iš šaldiklio išimkite maišelį su ledais. Karamelinį padažą supilkite į vamzdelio maišelį. Sudėkite 10 taco kiautų ant lėkštės taip, kad jie stovėtų. Į taco kiaurasamtį sukrėskite ledus. Pabaigai užtepkite karamelinį padažą. Ledų taco galite patiekti taco laikikliuose.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!