Šparagai su Parmos kumpiu

4 porcijos
Šparagai su Parmos kumpiu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 400-600 g žaliųjų šparagų
  • 200 g Parmos kumpio arba kito lauke vytinto kumpio
  • 100 ml kedrų riešutų
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus
  • 2 plonais griežinėliais supjaustytų svogūno laiškų
  • jūros druskos, stambiai maltų juodųjų pipirų

Užpilui

  • 2 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1 valg. šaukšt. balzaminio acto
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus

Iš pradžių sumaišykite visas sudedamąsias dalis užpilui ir atidėkite į šoną. Nupjaukite kietesnę apatinę šparagų dalį. 2-5 minutes pavirkite šparagus truputį pasūdytame vandenyje (2 arbatiniai šaukštai druskos litrui vandens). Pakiškite šparagus po šaltu vandeniu. Supjaustykite kumpį į tiek griežinėlių, kiek yra šparagų. Šparagus apvyniokite kumpiu. Pakepinkite kedrų riešutus ant sausos keptuvės. Po to įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepkite šparagus. Sudėkite ant lėkščių. Apibarstykite svogūno laiškais, kedrų riešutais, druska ir pipirais. Užpilkite užpilu ir patiekite ant stalo.

Receptą sukūrė

Dansukker