Šparagai su Parmos kumpiu

4 porcijos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

400-600 g žaliųjų šparagų
200 g Parmos kumpio arba kito lauke vytinto kumpio
100 ml kedrų riešutų
2 valg. šaukšt. aliejaus
2 plonais griežinėliais supjaustytų svogūno laiškų
jūros druskos, stambiai maltų juodųjų pipirų

Užpilui
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valg. šaukšt. balzaminio acto
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus

Paruošimo instrukcijos

Iš pradžių sumaišykite visas sudedamąsias dalis užpilui ir atidėkite į šoną. Nupjaukite kietesnę apatinę šparagų dalį. 2-5 minutes pavirkite šparagus truputį pasūdytame vandenyje (2 arbatiniai šaukštai druskos litrui vandens). Pakiškite šparagus po šaltu vandeniu. Supjaustykite kumpį į tiek griežinėlių, kiek yra šparagų. Šparagus apvyniokite kumpiu. Pakepinkite kedrų riešutus ant sausos keptuvės. Po to įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepkite šparagus. Sudėkite ant lėkščių. Apibarstykite svogūno laiškais, kedrų riešutais, druska ir pipirais. Užpilkite užpilu ir patiekite ant stalo.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.