Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Apie 20–25 vnt. 50 minučių
Šokoladu aplietos riešutų plytelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Riešutų plytelės

    • 60 g migdolų
    • 60 g lazdynų riešutų
    • 180 g žemės riešutų
    • 25 g sviesto
    • 210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 50 g sezamų sėklų
    • 35 g kokosų drožlių

    Šokolado glaistas

    • 200 g šokolado
    • 50 g sviesto

    Papuošti

    • smulkintų riešutų

    Virtuvės kombainu susmulkinkite riešutus. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į riešutų mišinį.

    Supilkite likusias sudedamąsias dalis ir maišykite, kol mišinys sutirštės.

    Mišinį paskleiskite 24 x 30 cm skardoje, išklotoje sviestu išteptu kepimo popieriumi.

    Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 20–25 min. 150 °C įkaitintoje orkaitėje. Palaukite, kol atauš.

    Ištirpinkite šokoladą ir sviestą į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

    Paskleiskite šokolado mišinį ant riešutų pagrindo ir pabarstykite smulkintais riešutais. Padėkite į šaldytuvą.

    Supjaustykite nedidelėmis plytelėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker