Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Apie 20–25 vnt.

50 minučių

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Riešutų plytelės
60 g migdolų
60 g lazdynų riešutų
180 g žemės riešutų
25 g sviesto
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sezamų sėklų
35 g kokosų drožlių

Šokolado glaistas
200 g šokolado
50 g sviesto

Papuošti
smulkintų riešutų

Paruošimo instrukcijos

Virtuvės kombainu susmulkinkite riešutus. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į riešutų mišinį.

Supilkite likusias sudedamąsias dalis ir maišykite, kol mišinys sutirštės.

Mišinį paskleiskite 24 x 30 cm skardoje, išklotoje sviestu išteptu kepimo popieriumi.

Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 20–25 min. 150 °C įkaitintoje orkaitėje. Palaukite, kol atauš.

Ištirpinkite šokoladą ir sviestą į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

Paskleiskite šokolado mišinį ant riešutų pagrindo ir pabarstykite smulkintais riešutais. Padėkite į šaldytuvą.

Supjaustykite nedidelėmis plytelėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.