Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas

Pasigardžiuokite žaliųjų citrinų pyragu su šokoladu ir aviečių kremu. Daržovių marmeladą galite paįvairinti pagal savo pomėgius ir skonį. Žaliųjų citrinų pyragas turi minkštą šokoladinį pagrindą ir gaiviųjų aviečių kremo įdarą.

Maždaug 12 gabalėlių

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinis pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 v. šaukštai kakavos miltelių
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
210 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Aviečių kremas
250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui
Šviežių aviečių

Paruošimo instrukcijos

Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.

Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Kremą sukrėskite ant tešlos pagrindo ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.