Sudedamosios dalys
Uogų putėsiai
200 g mėgstamų uogų (šaldytų arba šviežių)
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
200 ml riebios grietinėlės
Šokoladinis pagrindas
100 g juodojo šokolado
75 g sviesto
1 kiaušinis
190 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
150 g miltų
3 g kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimas
Šviežių uogų
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo uogų putėsių. Uogas ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Palaikykite šaldytuve vieną valandą, kol visiškai atvės.
Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus uogų putėsius. Tada putėsius išplakite rankiniu plaktuvu, kad jie sutirštėtų. Kol ruošiate sausainių pagrindą, putėsius palaikykite šaldytuve.
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Atidėkite į šalį.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir drėgnąjį cukrų „Farinas“. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įmaišykite sausus komponentus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Masę paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (suformuokite norimo dydžio paplotėlį). Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 7 minutes. Kuo storesnė pica, tuo ilgiau reikia kepti. Palikite atvėsti.
Putėsius paskirstykite ant picos. Papuoškite šviežiomis uogomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.