Šokoladinių sausainių pica - Receptai

Šokoladinių sausainių pica

10 porcijų 1,5 valandos
Gardi, tąsi, šokoladinė sausainių pica su uogų putėsiais ir šviežiomis uogomis. Picą galima kepti ir orkaitėje, ir lauko kepsninėje.
Šokoladinių sausainių pica
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Uogų putėsiai

    • 200 g mėgstamų uogų (šaldytų arba šviežių)
    • 95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 200 ml riebios grietinėlės

    Šokoladinis pagrindas

    • 100 g juodojo šokolado
    • 75 g sviesto
    • 1 kiaušinis
    • 190 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 150 g miltų
    • 3 g kepimo miltelių
    • 1 žiupsnelis druskos

    Papuošimas

    • Šviežių uogų

    Pradėkite nuo uogų putėsių. Uogas ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Palaikykite šaldytuve vieną valandą, kol visiškai atvės.

    Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus uogų putėsius. Tada putėsius išplakite rankiniu plaktuvu, kad jie sutirštėtų. Kol ruošiate sausainių pagrindą, putėsius palaikykite šaldytuve.

    Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.

    Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Atidėkite į šalį.

    Iki purumo išplakite kiaušinius ir drėgnąjį cukrų „Farinas“. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įmaišykite sausus komponentus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

    Masę paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (suformuokite norimo dydžio paplotėlį). Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 7 minutes. Kuo storesnė pica, tuo ilgiau reikia kepti. Palikite atvėsti.

    Putėsius paskirstykite ant picos. Papuoškite šviežiomis uogomis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;