Šokoladinių sausainių pica

Gardi, tąsi, šokoladinė sausainių pica su uogų putėsiais ir šviežiomis uogomis. Picą galima kepti ir orkaitėje, ir lauko kepsninėje.

10 porcijų

1,5 valandos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Uogų putėsiai
200 g mėgstamų uogų (šaldytų arba šviežių)
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
200 ml riebios grietinėlės

Šokoladinis pagrindas
100 g juodojo šokolado
75 g sviesto
1 kiaušinis
190 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
150 g miltų
3 g kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

Papuošimas
Šviežių uogų

Paruošimo instrukcijos

Pradėkite nuo uogų putėsių. Uogas ir cukrų marmeladams užvirkite ir ant lėtos ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Palaikykite šaldytuve vieną valandą, kol visiškai atvės.

Grietinėlę išplakite ir po truputį įmaišykite į atvėsintus uogų putėsius. Tada putėsius išplakite rankiniu plaktuvu, kad jie sutirštėtų. Kol ruošiate sausainių pagrindą, putėsius palaikykite šaldytuve.

Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Atidėkite į šalį.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir drėgnąjį cukrų „Farinas“. Įmaišykite ištirpintą šokoladą. Įmaišykite sausus komponentus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Masę paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (suformuokite norimo dydžio paplotėlį). Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 7 minutes. Kuo storesnė pica, tuo ilgiau reikia kepti. Palikite atvėsti.

Putėsius paskirstykite ant picos. Papuoškite šviežiomis uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.