Sudedamosios dalys
Pagrindas
50 g sviesto
10 avižinių sausainių
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
Šokoladinis kremas
150 ml plakamosios grietinėlės
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
95 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
150 g juodojo šokolado
90 g kambario temperatūros sviesto
1 žiupsnelis druskos
Itališkas morengas
2 kiaušinių baltymai
220 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml vandens
1/2 citrinos žievelės
Paruošimo instrukcijos
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais ir cukrumi „Farinas“. Suspauskite mišinį apvalioje, maždaug 18 cm skersmens skardoje.
Puode pašildykite grietinėlę, cukrų „Panevėžio Plius“ ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“. Atidėkite.
Palengva išplakite kiaušinių trynius dubenyje. Įmaišykite grietinėlės mišinį. Kaitinkite iki maždaug 85 °C.
Smulkiai supjaustykite šokoladą į grietinėlės mišinį. Išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį sudėkite sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos masės.
Apipilkite pagrindą šokolado kremu ir palikite šaldytuve apie 2–3 valandas.
Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvos ir purios masės. Puode su storu dugnu užvirinkite vandenį, cukrų „Panevėžio Plius“ ir citrinų žieveles iki 120 °C. Plakant kiaušinių baltymus plona srove supilkite cukraus sirupą. Plakite, kol morengo masė atvės.
Sudėkite morengo masę į maišelį su antgaliu ir papuoškite šokoladinį pyragą. Karamelizuokite morengą naudojant specialų deglą ir patiekite pyragą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Vasaros pusryčiai
Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?

Rabarbarų gaminiai
Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Gaivieji vasaros gėrimai
Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.