Šokoladinis pyragas su itališku morengu

10–12 porcijų

1 valanda + apie 2–3 valandos šaldytuve

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
50 g sviesto
10 avižinių sausainių
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

Šokoladinis kremas
150 ml plakamosios grietinėlės
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
95 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
150 g juodojo šokolado
90 g kambario temperatūros sviesto
1 žiupsnelis druskos

Itališkas morengas
2 kiaušinių baltymai
220 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml vandens
1/2 citrinos žievelės

Paruošimo instrukcijos

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais ir cukrumi „Farinas“. Suspauskite mišinį apvalioje, maždaug 18 cm skersmens skardoje.

Puode pašildykite grietinėlę, cukrų „Panevėžio Plius“  ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“. Atidėkite.

Palengva išplakite kiaušinių trynius dubenyje. Įmaišykite grietinėlės mišinį. Kaitinkite iki maždaug 85 °C.

Smulkiai supjaustykite šokoladą į grietinėlės mišinį. Išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį sudėkite sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos masės.

Apipilkite pagrindą šokolado kremu ir palikite šaldytuve apie 2–3 valandas.

Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvos ir purios masės. Puode su storu dugnu užvirinkite vandenį, cukrų „Panevėžio Plius“  ir citrinų žieveles iki 120 °C. Plakant kiaušinių baltymus plona srove supilkite cukraus sirupą. Plakite, kol morengo masė atvės.

Sudėkite morengo masę į maišelį su antgaliu ir papuoškite šokoladinį pyragą. Karamelizuokite morengą naudojant specialų deglą ir patiekite pyragą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.