Šokoladinis pyragas su itališku morengu

10–12 porcijų

1 valanda + apie 2–3 valandos šaldytuve

Įvertinimas (45 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
50 g sviesto
10 avižinių sausainių
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

Šokoladinis kremas
150 ml plakamosios grietinėlės
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
95 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
150 g juodojo šokolado
90 g kambario temperatūros sviesto
1 žiupsnelis druskos

Itališkas morengas
2 kiaušinių baltymai
220 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml vandens
1/2 citrinos žievelės

Gaminimo eiga

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais ir cukrumi „Farinas“. Suspauskite mišinį apvalioje, maždaug 18 cm skersmens skardoje.

Puode pašildykite grietinėlę, cukrų „Panevėžio Plius“  ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“. Atidėkite.

Palengva išplakite kiaušinių trynius dubenyje. Įmaišykite grietinėlės mišinį. Kaitinkite iki maždaug 85 °C.

Smulkiai supjaustykite šokoladą į grietinėlės mišinį. Išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį sudėkite sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos masės.

Apipilkite pagrindą šokolado kremu ir palikite šaldytuve apie 2–3 valandas.

Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvos ir purios masės. Puode su storu dugnu užvirinkite vandenį, cukrų „Panevėžio Plius“  ir citrinų žieveles iki 120 °C. Plakant kiaušinių baltymus plona srove supilkite cukraus sirupą. Plakite, kol morengo masė atvės.

Sudėkite morengo masę į maišelį su antgaliu ir papuoškite šokoladinį pyragą. Karamelizuokite morengą naudojant specialų deglą ir patiekite pyragą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.