Šokoladinis pyragas su apelsinais

Šokoladinis pyragas su apelsinais

10 porcijų 1 val.
Šokoladinis pyragas su apelsinais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pyragas

    • 150 g sviesto
    • 150 g juodojo šokolado
    • 2 kiaušiniai
    • 110 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 apelsino žievelė
    • 30 ml šviežių apelsinų sulčių
    • 120 g miltų
    • 1 g druskos

    Papuošimas

    • 2 apelsinai
    • Sūdytų pistacijų

    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

    2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir suberkite šokolado gabalėlius. Maišykite, kol masė taps tolygi. Atidėkite į šalį.

    3. Kiaušinius gerai išplakite su abiejų rūšių cukrumi. Supilkite sviestinį mišinį ir apelsinų sultis, suberkite apelsino žievelę.

    4. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, per sietelį įsijokite į mišinį ir išmaišykite. Supilkite į riebalais išteptą pailgą, maždaug 22–24 cm ilgio kepimo indą ir kepkite maždaug 20 min. Viduje tešla turėtų likti skystoka. Palikite visiškai atvėsti.

    5. Apelsinus nulupkite ir padalykite skiltelėmis. Pyragą pabarstykite apelsino skiltelėmis ir smulkintomis pistacijomis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;