Šokoladinis pyragas su apelsinais

10 porcijų

1 val.

Įvertinimas (13 vnt)

Sudedamosios dalys

Pyragas
150 g sviesto
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
110 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 apelsino žievelė
30 ml šviežių apelsinų sulčių
120 g miltų
1 g druskos

Papuošimas
2 apelsinai
Sūdytų pistacijų

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir suberkite šokolado gabalėlius. Maišykite, kol masė taps tolygi. Atidėkite į šalį.

3. Kiaušinius gerai išplakite su abiejų rūšių cukrumi. Supilkite sviestinį mišinį ir apelsinų sultis, suberkite apelsino žievelę.

4. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, per sietelį įsijokite į mišinį ir išmaišykite. Supilkite į riebalais išteptą pailgą, maždaug 22–24 cm ilgio kepimo indą ir kepkite maždaug 20 min. Viduje tešla turėtų likti skystoka. Palikite visiškai atvėsti.

5. Apelsinus nulupkite ir padalykite skiltelėmis. Pyragą pabarstykite apelsino skiltelėmis ir smulkintomis pistacijomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.