Sudedamosios dalys
Pieno kokteilis
800 ml šokoladinių ledų (pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą)
200 ml pieno
200 ml ledo kubelių
Puošti
Šokolado padažo (žr. toliau pateiktą receptą)
Plaktos grietinėlės
Šokolado padažas
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
150 g kakavos miltelių
200 ml vandens
180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis traiškytų kardamonų
Šokoladiniai ledai su cinamonu
8 didelių kiaušinių baltymai
270 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
350 ml pieno
100 g kakavos miltelių
700 ml plakamosios grietinėlės (40 % riebumo)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai malto cinamono
Gaminimo eiga
Pieno kokteilis
Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.
Šokolado padažas
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.
Šokoladiniai ledai
Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.