Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

4–5 porcijos

Įvertinimas (6 vnt)

Sudedamosios dalys

Pieno kokteilis
800 ml šokoladinių ledų (pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą)
200 ml pieno
200 ml ledo kubelių

Puošti
Šokolado padažo (žr. toliau pateiktą receptą)
Plaktos grietinėlės

Šokolado padažas
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
150 g kakavos miltelių
200 ml vandens
180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis traiškytų kardamonų

Šokoladiniai ledai su cinamonu
8 didelių kiaušinių baltymai
270 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
350 ml pieno
100 g kakavos miltelių
700 ml plakamosios grietinėlės (40 % riebumo)
1 žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai malto cinamono

Paruošimo instrukcijos

Pieno kokteilis
Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai
Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.