Šokoladinis kokosinis tortas

Šokoladinis kokosinis tortas

apie 15 gabaliukų
Šokoladinis kokosinis tortas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g sviesto arba margarino
  • 50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 75 g „Dansukker” cukraus miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos
  • 2 kiaušiniai
  • 325 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 ml pieno

Įdaras

  • 300 ml pieno
  • 100 g manų kruopos
  • 75 g sviesto arba margarino
  • 75-100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 100 g kokosų drožlių

Papuošimui

  • 200 g baltojo šokolado
  • 1 žalioji citrina, geriau nepurkšta
  • 1 citrina, geriau nepurkšta

Dubenyje elektriniu plakikliu suplakite maistinius riebalus, abiejų rūšių cukrų ir kiaušinius. Sumaišykite miltus, kakavą bei kepimo miltelius ir įdėkite į masę. Įpilkite pieną. Maždaug 24-26 cm skersmens kepimo formą sutepkite sviestu ir į ją įdėkite masę. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 180 °C (155 °C su konvekcija) temperatūroje apie 30 minučių. Palikite atvėsti.

Puode sumaišykite pieną, manų kruopas ir maistinius riebalus ir virkite, kol masė sutirštės. Įdėkite abiejų rūšių cukrų ir kokosų drožles. Sudėkite masę ant torto viršaus.

Ištirpinkite šokoladą ant garų vonelės ir apibarstykite tortą. Nulupkite citriną ar žaliąją citriną, sutarkuokite žievę ir apibarstykite tortą. Palikite šaldytuve maždaug valandai.

Receptą sukūrė

Dansukker

;