Šokoladiniai šaukštai

10 šaukštų 40 min.
Šokoladiniai šaukštai yra ne tik nuostabi dovana, bet ir puikus priedas prie kokio nors popietinio gėrimo. Pamirkykite šokoladinius šaukštus šiltame piene ir apibarstykite norimais pabarstukais.
Šokoladiniai šaukštai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 50 g juodojo šokolado
  • 60 g kakavos miltelių
  • 100 ml grietinėlės
  • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

1 puodelis

  • 1 šokoladinis šaukštas
  • 200 ml pieno

Papuošimui (pagal skonį)

  • Plaktos grietinėlės
  • Zefyrų
  • Šokoladinių saldainiukų
  • „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • Malto kardamono, cinamono arba kakavos

Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Dubenyje sumaišykite kakavą, grietinėlę, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite ištirpintą šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.

Kai šokolado masė sustings, pakabinkite jos kiekvienu šaukštu. Išlyginkite paviršių, kad šokoladiniai šaukštai atrodytų estetiškai. Laikykite šaldytuve.

Užvirkite apie 200 ml pieno. Pamerkite šokoladinį šaukštą ir išmaišykite.

Papuoškite pasirinktais pagardais.

Receptą sukūrė

Dansukker