Sudedamosios dalys
Pagrindas
250 g migdolų pastos
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 kiaušinio baltymas
Sviestinis šokolado kremas
75 g šokolado
150 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio trynys
Papuošimas
250 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.
Sutarkuokite migdolų pastą. Įmaišykite cukrų ir kiaušinio baltymą. Gerai išmaišykite. Ant popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite nedidelius tešlos kauburėlius. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 12–14 minučių. Palikite visiškai atvėsti.
Sviestiniam kremui skirtą šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Palaukite, kol šiek tiek atvės. Sviestą išplakite iki purumo. Tada suberkite cukraus miltelius ir supilkite kiaušinio trynį. Supilkite ištirpintą šokoladą ir plakite, kol masė taps puri ir be gumulėlių.
Makarunus patepkite sviestiniu kremu. Šokoladinius makarunus 15 min. palaikykite šaldiklyje.
Paruoškite glajų. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Makarunus išimkite iš šaldiklio. Sviestinio kremo pusę pamirkykite šokolade. Sudėkite ant grotelių, kad sustingtų.
Patarimas! O kodėl nepabandžius makarunų pagardinti šventiniais prieskoniais?
Makarunų pagrindui puikiai tiks žiupsnelis cinamono, o sviestinį šokolado kremą galite paįvairinti meduoliams skirtais prieskoniais. Makarunų pagrindą pagardinkite žiupsneliu cinamono.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!