Sudedamosios dalys
Pagrindas
250 g migdolų pastos
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 kiaušinio baltymas
Sviestinis šokolado kremas
75 g šokolado
150 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio trynys
Papuošimas
250 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga
Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.
Sutarkuokite migdolų pastą. Įmaišykite cukrų ir kiaušinio baltymą. Gerai išmaišykite. Ant popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite nedidelius tešlos kauburėlius. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 12–14 minučių. Palikite visiškai atvėsti.
Sviestiniam kremui skirtą šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Palaukite, kol šiek tiek atvės. Sviestą išplakite iki purumo. Tada suberkite cukraus miltelius ir supilkite kiaušinio trynį. Supilkite ištirpintą šokoladą ir plakite, kol masė taps puri ir be gumulėlių.
Makarunus patepkite sviestiniu kremu. Šokoladinius makarunus 15 min. palaikykite šaldiklyje.
Paruoškite glajų. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Makarunus išimkite iš šaldiklio. Sviestinio kremo pusę pamirkykite šokolade. Sudėkite ant grotelių, kad sustingtų.
Patarimas! O kodėl nepabandžius makarunų pagardinti šventiniais prieskoniais?
Makarunų pagrindui puikiai tiks žiupsnelis cinamono, o sviestinį šokolado kremą galite paįvairinti meduoliams skirtais prieskoniais. Makarunų pagrindą pagardinkite žiupsneliu cinamono.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.