Šokoladiniai irisai su riešutais

Apie 40 gabaliukų
Šokoladiniai irisai su riešutais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto
  • 150 ml grietinėlės
  • 110 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 125 g juodojo šokolado
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 100 g sveikų lazdyno riešutų

Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker