Šokoladiniai irisai

20–25 vnt. 40 min.
Be naminio šokolado su karamele per Kalėdas tiesiog negalima apsieiti. Juo, žinoma, galima mėgautis ir visus metus. Stebėti, kaip kinta šokolado su karamele konsistencija, galite padarydami paprastą bandymą. Skaitykite daugiau toliau pateiktame recepte.
Šokoladiniai irisai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 2 šaukštai kakavos miltelių

Pagardai (pagal skonį)

  • Pusė aitriosios paprikos (smulkiai pjaustytos)
  • 60 g mėtinių ledinukų (traiškytų)
  • 50 g saldymedžio (smulkinto)
  • 2 šaukšteliai malto kardamono
  • Aliuminio folijos
  • Kepimo popieriaus

Visus produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.

Apie 20 min. pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol termometras pasieks 120 º C temperatūrą. Jeigu neturite maistinio termometro, patikrinkite tiesiog tąsumą. Nedidelį kiekį mišinio įlašinkite į šalto vandens stiklinę. Jeigu mišinys sustings į apvalų vidutinio minkštumo kamuoliuką, vadinasi, irisų masė paruošta.

Irisų masę supilkite ant riebalais išteptos folijos. Palikti atvėsti. Supjaustykite gabalėliais ir suvyniokite į kepimo popierių.

Patarimas
Skonis bus intensyvesnis, irisus pabarsčius aitriųjų paprikų milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker