Sudedamosios dalys
200 ml grietinėlės
150 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštai kakavos miltelių
Pagardai (pagal skonį)
Pusė aitriosios paprikos (smulkiai pjaustytos)
60 g mėtinių ledinukų (traiškytų)
50 g saldymedžio (smulkinto)
2 šaukšteliai malto kardamono
Aliuminio folijos
Kepimo popieriaus
Paruošimo instrukcijos
Visus produktus sudėkite į storadugnį prikaistuvį. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.
Apie 20 min. pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol termometras pasieks 120 º C temperatūrą. Jeigu neturite maistinio termometro, patikrinkite tiesiog tąsumą. Nedidelį kiekį mišinio įlašinkite į šalto vandens stiklinę. Jeigu mišinys sustings į apvalų vidutinio minkštumo kamuoliuką, vadinasi, irisų masė paruošta.
Irisų masę supilkite ant riebalais išteptos folijos. Palikti atvėsti. Supjaustykite gabalėliais ir suvyniokite į kepimo popierių.
Patarimas
Skonis bus intensyvesnis, irisus pabarsčius aitriųjų paprikų milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.