Slyvų uogienė su serbentais

Apie 1,5 litro
Slyvų uogienė su serbentais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg slyvų
500 g juodųjų ir (arba) raudonųjų serbentų
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms
50 g migdolų drožlių

Nuplikykite ir nulupkite slyvas, išimkite kauliukus. Susmulkinkite. Pašalinkite juodųjų serbentų kotelius, uogas nuplaukite. Puode užvirkite slyvas, serbentus bei cukrų uogienėms ir virkite 10 minučių. Sudėkite migdolų drožles, užvirkite. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker