Slyvų pyragas

Sodrus slyvų pyragas su putliais tešlos sluoksniais. O tarp jų gali būti ne tik slyvų, bet ir kitų jūsų mėgstamų uogų ar vaisių. Vasaros klasika!

6–8 porcijos

maždaug 1 val

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g sviesto
90 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
210–240 g miltų
70 g avižinių dribsnių
6–7 slyvos

 

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros, įjungę ventiliatoriaus režimą.

Riebalais ištepkite apskritą, maždaug 25 cm skersmens kepimo indą.

Ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų, miltus ir avižinius dribsnius, supilkite sirupą. Palaukite, kol šiek tiek atvės.

Kepimo inde suformuokite tešlos sluoksnį – panaudokite 2/3 tešlos. Miltais pasibarstę delnus iš tešlos suformuokite ir pyrago šonus.

Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos. Likusią tešlą sudėkite ant viršaus.

Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Patiekite su vaniliniu kremu arba ledais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.