Sudedamosios dalys
Pyrago tešlai
125 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
300 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 valgomieji šaukštai vandens
Įdarui
150 g luptų saldžiųjų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
300 ml grietinės
tarkuota pusės citrinos žievelė
1 l šviežių slyvų
Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite riebalus, kvietinius miltus, cukrų ir vandenį iki vientisos tešlos. Tešlą paskirstykite maždaug 28 cm skersmens pyrago formoje. Prispauskite. Laikykite šaltai apie 30 minučių.
Sumalkite migdolus. Sumaišykite likusias sudedamąsias dalis ir paskirstykite ant tešlos. Slyvas supjaustykite perpus ir išimkite kauliukus. Įspauskite slyvų puseles į įdarą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite vaniliniu užpilu, ledais ar lengvai plakta grietinėle. Prieš pat patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.
Slyvas galima pakeisti kitais vaisiais ar uogomis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.