Sluoksniuoti velykiniai desertai

Sluoksniuoti velykiniai desertai

Paruošti gardų sluoksniuotą desertą visai nesudėtinga. Šį velykinį desertą sudaro trys sluoksniai: citrininis biskvitas, mangų tyrė ir vanilinis kremas. Velykinio stalo puošmena, kuriai neįmanoma atsispirti.
Sluoksniuoti velykiniai desertai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Citrininis biskvitinis pyragas
100 g sviesto
100 ml pieno
2 kiaušiniai
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1/2 citrinos (ekologiškos) žievelė
15 g citrinų sulčių
180 g miltų
10 g kepimo miltelių

Mangų kompotas
300 g šaldytų mangų
1/2 citrinos (apie 30 g)
50 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Vanilinis kremas
3 kiaušinių tryniai
70 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plakamosios grietinėlės
15 ml romo (ne būtinai)

Papuošti
400 ml plakamosios grietinėlės

Visų pirma paruoškite citrininį biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Mišinį atidėkite į šalį. Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų, tada supilkite sviestą ir citrinų sultis, suberkite citrinų žieveles. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.

Maždaug 23 cm skersmens kepimo indą ištepkite riebalais. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 18 min. Palikite atvėsti.

Paruoškite mangų tyrę. Prikaistuvyje ant mažos ugnies atšildykite mangus. Supilkite citrinų sultis. Suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite dar 30 sekundžių, Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite vanilės kremą. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, cukranendrių ir vanilinį cukrų, sirupą. Jeigu norisi, galite įpilti romo. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.

Supjaustykite biskvitą gabalėliais ir apliekite kremu. Išplakite grietinėlę. Paruoškite šešias taures. Į jas sudėkite pusę biskvito gabalėlių, ant viršaus užpilkite tyrės ir užkrėskite grietinėlės. Suformuokite dar vieną biskvito, tyrės ir grietinėlės sluoksnį ir patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

;