Orkaitę įkaitinkite iki 50 °C temperatūros.
Uogas (didesnes supjaustykite) sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Palaikykite orkaitėje ne trumpiau kaip 5 valandas. Išjunkite orkaitę ir uogas joje palikite per naktį.
Uogas susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
Jeigu nusprendėte naudoti citrinų žieveles arba prieskonius: žieveles sutarkuokite, prieskonius susmulkinkite, kartu su cukrumi sudėkite į grūstuvę ir sutraiškykite.
Naudojimo laikas: maždaug po savaitės cukrus sukietės, tačiau jį galite sutrupinti pirštais arba grūstuvėje. Supilkite į gerai išplautą, sausą, tvirtai užsukamą stiklainį.
Patarimas! Skoniniu cukrumi galite puošti tortus ir kitus desertus.
Receptą sukūrė