Sudedamosios dalys
300 g pasirinktos rūšies uogų
3 citrinų arba 4 žaliųjų citrinų (ekologiškų) žievelės
1/2 puodelio melisų, mėtų, bazilikų arba kiškiakopūsčių
340–425 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 50 °C temperatūros.
Uogas (didesnes supjaustykite) sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Palaikykite orkaitėje ne trumpiau kaip 5 valandas. Išjunkite orkaitę ir uogas joje palikite per naktį.
Uogas susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
Jeigu nusprendėte naudoti citrinų žieveles arba prieskonius: žieveles sutarkuokite, prieskonius susmulkinkite, kartu su cukrumi sudėkite į grūstuvę ir sutraiškykite.
Naudojimo laikas: maždaug po savaitės cukrus sukietės, tačiau jį galite sutrupinti pirštais arba grūstuvėje. Supilkite į gerai išplautą, sausą, tvirtai užsukamą stiklainį.
Patarimas! Skoniniu cukrumi galite puošti tortus ir kitus desertus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.
Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!