Širdelės formos tortas su citrinų kremu

Gardus ir mielas širdelės formos tortas su saldžiai rūgščiu citrinų kremu. Papuoškite šviežiomis uogomis bei riešutais ir mėgaukitės meile ir džiaugsmu!

10-12 porcijų

Maždaug 2 valandos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Biskvitas
4 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ smulkiojo cukraus
5 g vanilinio cukraus
60 g kvietinių miltų
75 g bulvių krakmolo
5 g kepimo miltelių
50 g migdolų miltų

Citrinų kremas
600 ml plaktos grietinėlės
500 g šaltos maskarponės
180 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
1 ½ -2 ekologiškų citrinų žievelės
3-5 šk. citrinų sulčių (apie 1 1/2 citrinos)

Papuošimas
150 g aviečių
100 g braškių
Valgomos nedažytos gėlės ir citrininė melisa
„Dansukker“ cukraus pudra

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iš viršaus ir apačios iki 175 °C. 

Ištepkite sviestu maždaug 24-26 cm skersmens širdies formos kepimo formą nuimamais kraštais.

Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite kiaušinius su cukrumi ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 40 minučių. Palikite pastovėti formoje 5 minutes. Iškepusį pyragą padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

Pagaminkite citrinų kremą. Iki vientisos masės išplakite grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis ir atsargiai išmaišykite kremą. Kremą supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. 

Paruošimas
Biskvito centre išpjaukite širdelę, palikdami 4 cm pločio kraštą. Mažąją širdelę užšaldykite kitai progai. Didžiąją širdelę perpjaukite į 3 dalis. 

Padėkite biskvito pagrindą ant torto lėkštės ir jį visą, šiek tiek toliau nuo kraštų, ištepkite kremu naudodami konditerinį maišelį. Atsargiai uždėkite ant kito pagrindo ir jį taip pat ištepkite kremu. Uždėkite paskutinį pagrindą, ištepkite ir jį. Jei norite, papuoškite avietėmis, braškėmis, citrinine melisa ir valgomomis gėlėmis. Apibarstykite cukraus pudra.

Patarimas
Ir biskvitą, ir citrinų kremą galite gaminti dieną prieš torto paruošimą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.