Silvijos pyragas su degintu sviestu ir kardamonu

Silvijos pyragas – kardamonu dvelkiantis skanėstas iš Skandinavijos. Su puikiu deginto sviesto ir skrudintų kokosų glajumi.

Maždaug 25 porcijos

maždaug 1,5 val.

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
130 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
180 g miltų 
10 g kepimo miltelių
6 g kardamono
150 ml vandens

Glajus
125 g deginto sviesto
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai

Papuošimas
skrudintų kokosų drožlių

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.

20 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kardamoną. Įmaišykite į kiaušinių plakinį. Įpilkite vandens ir maišykite, kol neliks gumulėlių.

Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje 25–30 minučių. Atvėsusį pyragą išverskite ant grotelių.

Paruoškite glajų. Pakepinkite sviestą. Suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Po vieną supilkite trynius ir plakite, kol neliks jokių gumulėlių.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite kokosus.

Atvėsusį pyragą apliekite glajumi ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.