Silvijos pyragas su degintu sviestu ir kardamonu

Silvijos pyragas – kardamonu dvelkiantis skanėstas iš Skandinavijos. Su puikiu deginto sviesto ir skrudintų kokosų glajumi.

Maždaug 25 porcijos

maždaug 1,5 val.

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
130 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
180 g miltų 
10 g kepimo miltelių
6 g kardamono
150 ml vandens

Glajus
125 g deginto sviesto
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai

Papuošimas
skrudintų kokosų drožlių

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.

20 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kardamoną. Įmaišykite į kiaušinių plakinį. Įpilkite vandens ir maišykite, kol neliks gumulėlių.

Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje 25–30 minučių. Atvėsusį pyragą išverskite ant grotelių.

Paruoškite glajų. Pakepinkite sviestą. Suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Po vieną supilkite trynius ir plakite, kol neliks jokių gumulėlių.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite kokosus.

Atvėsusį pyragą apliekite glajumi ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.