Silvijos pyragas su degintu sviestu ir kardamonu

Silvijos pyragas – kardamonu dvelkiantis skanėstas iš Skandinavijos. Su puikiu deginto sviesto ir skrudintų kokosų glajumi.

Maždaug 25 porcijos

maždaug 1,5 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
130 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
180 g miltų 
10 g kepimo miltelių
6 g kardamono
150 ml vandens

Glajus
125 g deginto sviesto
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 kiaušinių tryniai

Papuošimas
skrudintų kokosų drožlių

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.

20 cm pločio ir 30 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.

Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kardamoną. Įmaišykite į kiaušinių plakinį. Įpilkite vandens ir maišykite, kol neliks gumulėlių.

Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje 25–30 minučių. Atvėsusį pyragą išverskite ant grotelių.

Paruoškite glajų. Pakepinkite sviestą. Suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Po vieną supilkite trynius ir plakite, kol neliks jokių gumulėlių.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite kokosus.

Atvėsusį pyragą apliekite glajumi ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių.

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.