Silkė su krienais

Silkė su krienais

1 stiklainis apie 30 minučių
Silkė su kreminiu krienų padažu tobulai tiks Velykų stalui. Išbandykite naują silkės receptą su krienais, obuoliais ir petražolėmis. Puikus užkandis svečiams nustebinti.
Silkė su krienais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 150 g graikiško jogurto
  • 100 g kreminio sūrio
  • 40 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
  • 1 žalioji citrina (prireiks sulčių ir žievelės)
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1/2 puodelio šviežių petražolių
  • 1/2 obuolio
  • 1 pakuotė (200 g) marinuotos silkės
  • krieno šaknies (4–5 cm ilgio)
  • druskos
  • baltųjų pipirų

Papuošti

  • šviežių petražolių

Dubenyje jogurtą ir kreminį sūrį išmaišykite su sirupu, žaliosios citrinos sultimis ir sutarkuota žievele. Susmulkinkite raudonąjį svogūną ir petražoles. Obuolio puselę gerai nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Padažą sumaišykite, tada sudėkite silkės gabalėlius.

Pagardinkite tarkuota krieno šaknimi, druska ir baltaisiais pipirais. Gerai išmaišykite. Paruoštą silkę sudėkite į švarų stiklainį. Laikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami apibarstykite kapotomis petražolėmis. Atidarius stiklainį, silkę reikia suvartoti per savaitę.

Receptą sukūrė

Dansukker

;