Silkė su kariu

Silkė su kariu

4 porcijos
Silkė su kariu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg silkių arba 600 g Baltijos silkių filė
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
2-3 šaukštai kario miltelių
200 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Papuošti
Petražolių 

Silkę nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu popieriumi. Pabarstykite druska ir pipirais.

Riebalais ištepkite karščiui atsparų indą. Sulenkite silkių gabalėlius pusiau per vidurį arba susukite silkių suktinukus ir sudėkite juos į karščiui atsparų indą. Apibarstykite kario milteliais, o ant viršaus užtepkite plaktą grietinėlę. Apibarstykite cukrumi „Farinas“ ir kepkite orkaitės centre 200 °C temperatūroje maždaug 20 minučių.

Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Šią silkę galima patiekti ir šaltą kaip švediško stalo patiekalą.

Receptą sukūrė

Dansukker

;