Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Semifredas – gardus itališkas ledų desertas, kuriam gaminti nereikia ledų gaminimo aparato. Vaniliniai ledai su aviečių tyre ir karamelizuotomis pistacijomis. Garantuotas pasisekimas.

Maždaug 10 vnt.

40 minučių + 5 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (7 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių tyrė 
250 g aviečių 
85 g „Dansukker“ uogienių cukraus 
70 g gliukozės sirupo
Pusės citrinos sultys

Semifredas
5 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai 
150 g tepamojo varškės sūrio
85 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės

Karamelizuotos pistacijos
30 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
4 g druskos
100 g išlukštentų nesūdytų pistacijų

Gaminimo eiga

Avietes pertrinkite per smulkų sietelį į puodą. Įmaišykite uogienių cukrų, gliukozės sirupą, citrinų sultis ir virkite 5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.

Stačiakampę 2 litrų talpos kepimo formą išklokite maistine plėvele. 
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. 
Išplakite kiaušinių trynius, tepamąjį varškės sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų. 
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus, kol jie taps standūs. 
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę. 
Atsargiai įmaišykite grietinėlę į kiaušinių trynius, tada įmaišykite baltymus. 
Į grietinėlės ir kiaušinių masę greitai įmaišykite du trečdalius aviečių mišinio. 
Supilkite mišinį į skardą ir ant viršaus užliekite likusią aviečių tyrę. Šaukštu ar peiliu braukdami per viršuje esančią aviečių tyrę sukurkite raštą. Bent 5 valandoms padėkite į šaldiklį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Puode pašildykite sirupą, cukrų ir druską. Cukrui pradėjus tirpti, įmaišykite pistacijas. Supilkite masę ant riebalams atspariu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 minučių. Kepimui įpusėjus pamaišykite. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Stambiai sutrupinkite ir atidėkite į šalį. 

Likus maždaug 15 minučių iki patiekimo, išimkite ledus iš šaldiklio ir ant viršaus užberkite šviežių aviečių ir karamelizuotų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.