Sudedamosios dalys
Aviečių tyrė
250 g aviečių
85 g „Dansukker“ uogienių cukraus
70 g gliukozės sirupo
Pusės citrinos sultys
Semifredas
5 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai
150 g tepamojo varškės sūrio
85 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės
Karamelizuotos pistacijos
30 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
4 g druskos
100 g išlukštentų nesūdytų pistacijų
Gaminimo eiga
Avietes pertrinkite per smulkų sietelį į puodą. Įmaišykite uogienių cukrų, gliukozės sirupą, citrinų sultis ir virkite 5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.
Stačiakampę 2 litrų talpos kepimo formą išklokite maistine plėvele.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
Išplakite kiaušinių trynius, tepamąjį varškės sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų.
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus, kol jie taps standūs.
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę.
Atsargiai įmaišykite grietinėlę į kiaušinių trynius, tada įmaišykite baltymus.
Į grietinėlės ir kiaušinių masę greitai įmaišykite du trečdalius aviečių mišinio.
Supilkite mišinį į skardą ir ant viršaus užliekite likusią aviečių tyrę. Šaukštu ar peiliu braukdami per viršuje esančią aviečių tyrę sukurkite raštą. Bent 5 valandoms padėkite į šaldiklį.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Puode pašildykite sirupą, cukrų ir druską. Cukrui pradėjus tirpti, įmaišykite pistacijas. Supilkite masę ant riebalams atspariu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 minučių. Kepimui įpusėjus pamaišykite. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Stambiai sutrupinkite ir atidėkite į šalį.
Likus maždaug 15 minučių iki patiekimo, išimkite ledus iš šaldiklio ir ant viršaus užberkite šviežių aviečių ir karamelizuotų pistacijų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.