Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Semifredas – gardus itališkas ledų desertas, kuriam gaminti nereikia ledų gaminimo aparato. Vaniliniai ledai su aviečių tyre ir karamelizuotomis pistacijomis. Garantuotas pasisekimas.

Maždaug 10 vnt.

40 minučių + 5 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (21 vnt)

Sudedamosios dalys

Aviečių tyrė 
250 g aviečių 
85 g „Dansukker“ uogienių cukraus 
70 g gliukozės sirupo
Pusės citrinos sultys

Semifredas
5 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai 
150 g tepamojo varškės sūrio
85 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės

Karamelizuotos pistacijos
30 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
4 g druskos
100 g išlukštentų nesūdytų pistacijų

Gaminimo eiga

Avietes pertrinkite per smulkų sietelį į puodą. Įmaišykite uogienių cukrų, gliukozės sirupą, citrinų sultis ir virkite 5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.

Stačiakampę 2 litrų talpos kepimo formą išklokite maistine plėvele. 
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. 
Išplakite kiaušinių trynius, tepamąjį varškės sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų. 
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus, kol jie taps standūs. 
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę. 
Atsargiai įmaišykite grietinėlę į kiaušinių trynius, tada įmaišykite baltymus. 
Į grietinėlės ir kiaušinių masę greitai įmaišykite du trečdalius aviečių mišinio. 
Supilkite mišinį į skardą ir ant viršaus užliekite likusią aviečių tyrę. Šaukštu ar peiliu braukdami per viršuje esančią aviečių tyrę sukurkite raštą. Bent 5 valandoms padėkite į šaldiklį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Puode pašildykite sirupą, cukrų ir druską. Cukrui pradėjus tirpti, įmaišykite pistacijas. Supilkite masę ant riebalams atspariu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 minučių. Kepimui įpusėjus pamaišykite. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Stambiai sutrupinkite ir atidėkite į šalį. 

Likus maždaug 15 minučių iki patiekimo, išimkite ledus iš šaldiklio ir ant viršaus užberkite šviežių aviečių ir karamelizuotų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Karštas šokoladas

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Žiemos iškyla

Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Šokoladinis pyragas su apelsinais

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Blyneliai „Krabbelurer“

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!