Vaniliniai ledai (Vanilla ice-cream)
Sausainiai
Pradėkite nuo ledų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.
Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.
Tuo tarpu paruoškite sausainius. Susmulkinkite migdolus, lazdynų riešutus ir šokoladą. Padėkite į šalį. Iki purumo išplakite sviestą, rudąjį cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Tada įmuškite kiaušinį. Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Įmaišykite riešutus ir šokoladą. Tešlą padalykite į 45 dalis ir iškočiokite blynelius. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tvirtai prispauskite. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8 minutes 190° C įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti.
Iš šaldiklio išimkite vanilinius ledus ir specialiu šaukštu suformuokite rutuliukus. Ledų įdarą sudėkite tarp dviejų sausainių. Dar kelias valandas palaikykite šaldiklyje.
Patarimas! Likusius sausainius galima užšaldyti. Tai puikios atsargos vasaros vakarams.
Receptą sukūrė