Sudedamosios dalys
Vaniliniai ledai
8 kiaušinių tryniai
130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
400 ml pieno
300 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Sausainiai
60 g migdolų
60 g lazdynų riešutų
100 g juodojo šokolado
230 g sviesto (kambario temperatūros)
260 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinis
330 g miltų
1,5 a. šaukštelio sodos
Paruošimo instrukcijos
Pradėkite nuo ledų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.
Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.
Tuo tarpu paruoškite sausainius. Susmulkinkite migdolus, lazdynų riešutus ir šokoladą. Padėkite į šalį. Iki purumo išplakite sviestą, rudąjį cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Tada įmuškite kiaušinį. Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Įmaišykite riešutus ir šokoladą. Tešlą padalykite į 45 dalis ir iškočiokite blynelius. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tvirtai prispauskite. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8 minutes 190° C įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti.
Iš šaldiklio išimkite vanilinius ledus ir specialiu šaukštu suformuokite rutuliukus. Ledų įdarą sudėkite tarp dviejų sausainių. Dar kelias valandas palaikykite šaldiklyje.
Patarimas! Likusius sausainius galima užšaldyti. Tai puikios atsargos vasaros vakarams.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.