Sausainiai - suvožtiniai

Sausainiai su pertepimu - tai geriausias dviejų pasaulių junginys. Kam rinktis tarp sausainių ir ledų, jei galima turėti viską?

12 porcijų

90 min. + 5 valandos

Įvertinimas (12 vnt)

Sudedamosios dalys

Vaniliniai ledai
8 kiaušinių tryniai
130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
400 ml pieno
300 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Sausainiai
60 g migdolų
60 g lazdynų riešutų
100 g juodojo šokolado
230 g sviesto (kambario temperatūros)
260 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinis
330 g miltų
1,5 a. šaukštelio sodos

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo ledų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.

Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.

Tuo tarpu paruoškite sausainius. Susmulkinkite migdolus, lazdynų riešutus ir šokoladą. Padėkite į šalį. Iki purumo išplakite sviestą, rudąjį cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Tada įmuškite kiaušinį. Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Įmaišykite riešutus ir šokoladą. Tešlą padalykite į 45 dalis ir iškočiokite blynelius. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tvirtai prispauskite. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8 minutes 190° C įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti.

Iš šaldiklio išimkite vanilinius ledus ir specialiu šaukštu suformuokite rutuliukus. Ledų įdarą sudėkite tarp dviejų sausainių. Dar kelias valandas palaikykite šaldiklyje.

Patarimas! Likusius sausainius galima užšaldyti. Tai puikios atsargos vasaros vakarams.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kavos desertas „Affogato“

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.