Sudedamosios dalys
250 ml speltos miltų
50 ml sezamų sėklų
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g sviesto
75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 g kapoto juodojo šokolado
30 g džiovintų uogų, pvz., mėlynių ar vyšnių
Paruošimo instrukcijos
Sumaišykite miltus, sezamų sėklas, vanilinį cukrų ir sviestą, kol masės konsistencija primins duonos trupinius. Pilkite auksaspalvį sirupą ir išmaišykite dubenyje. Suberkite šokoladą ir uogas, užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos ritinėlį. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 val. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1 cm pločio gabaliukais. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 10 min. Palikite skardoje atvėsti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.