Sausainiai su aviečių kremu

Maždaug 30 vnt.

1,5 valanda

Įvertinimas (0 st)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
200 g migdolų pastos
2 kiaušinių baltymai
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Sviestinis kremas
3–4 šaukštai aviečių sulčių (200 g šviežių arba šaldytų aviečių)
1 kiaušinio trynys
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g sviesto (kambario temperatūros)

Puošti
250 g baltojo šokolado
liofilizuotų aviečių

Paruošimo instrukcijos

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Migdolų pastą sumalkite per migdolams skirtą maltuvą. Sumaišykite su kiaušinių baltymais ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kad masė taptų vienalytė.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu su antgaliu suformuokite maždaug 20 centų monetos dydžio tešlos kalnelius. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–12 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo trapesnis bus pagrindas.
Maišydami avietes pakaitinkite prikaistuvyje. Tada nukoškite per sietelį, kad sultyse neliktų sėklyčių. Palikite atvėsti.
Išplakite su kiaušinių tryniais, cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Pamažu sudėkite sviestą ir plakite apie 10 minučių. Supilkite aviečių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa ir puri. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.
 Sviestinį kremą peiliu arba šaukštu paskirstykite ant pagrindo. Suformuokite nedideles iškylas. Sausainius 20 minučių palaikykite šaldiklyje.
Į karštą vandenį įdėtame dubenyje ištirpinkite šokoladą ir pamirkykite jame sausainius. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis ir leiskite atvėsti.
Laikykite šaldytuve.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.