Šampaninė panakota

Šampaninė panakota

5 taurės 40 min. + 4 val. sustingti.
Šampaninė panakota
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Panakota

    • 100 g baltojo šokolado
    • 400 ml riebios grietinėlės
    • 70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

    Pasiflorų želė

    • 2 pasifloros
    • 200 ml putojančio vyno (puikiai tiks ir nealkoholinis)
    • 50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

    Trupiniai

    • 50 g rupių miltų sausainių
    • 15 g tirpinto sviesto
    • 7 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

    1. Pirmiausia paruoškite panakotą. Sukapokite baltąjį šokoladą. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Prikaistuvį vėl pastatykite ant ugnies, suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.

    2. Panakotą išpilstykite į penkias taures ir palaikykite šaldytuve 2 valandas, kad sustingtų.

    3. Paruoškite pasiflorų želę. Į prikaistuvį sudėkite pasiflorų minkštimą ir sėklytes. Supilkite putojantį vyną ir cukrų marmeladams. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti.

    4. Kombaine sausainius sutrinkite su ištirpintu sviestu ir sirupu. Padėkite į šalį.

    5. Iš šaldytuvo išimkite panakotą ir papuoškite ją atvėsinta žele. Palaikykite šaldytuve dar 2 valandas.

    6. Prieš patiekdami pasiflorų želę pabarstykite trupiniais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;