Šampaninė panakota

5 taurės

40 min. + 4 val. sustingti.

Įvertinimas (22 vnt)

Sudedamosios dalys

Panakota
100 g baltojo šokolado
400 ml riebios grietinėlės
70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Pasiflorų želė
2 pasifloros
200 ml putojančio vyno (puikiai tiks ir nealkoholinis)
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Trupiniai
50 g rupių miltų sausainių
15 g tirpinto sviesto
7 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia paruoškite panakotą. Sukapokite baltąjį šokoladą. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Prikaistuvį vėl pastatykite ant ugnies, suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.

2. Panakotą išpilstykite į penkias taures ir palaikykite šaldytuve 2 valandas, kad sustingtų.

3. Paruoškite pasiflorų želę. Į prikaistuvį sudėkite pasiflorų minkštimą ir sėklytes. Supilkite putojantį vyną ir cukrų marmeladams. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti.

4. Kombaine sausainius sutrinkite su ištirpintu sviestu ir sirupu. Padėkite į šalį.

5. Iš šaldytuvo išimkite panakotą ir papuoškite ją atvėsinta žele. Palaikykite šaldytuve dar 2 valandas.

6. Prieš patiekdami pasiflorų želę pabarstykite trupiniais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.