Sudedamosios dalys
Panakota
100 g baltojo šokolado
400 ml riebios grietinėlės
70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Pasiflorų želė
2 pasifloros
200 ml putojančio vyno (puikiai tiks ir nealkoholinis)
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Trupiniai
50 g rupių miltų sausainių
15 g tirpinto sviesto
7 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia paruoškite panakotą. Sukapokite baltąjį šokoladą. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Prikaistuvį vėl pastatykite ant ugnies, suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.
2. Panakotą išpilstykite į penkias taures ir palaikykite šaldytuve 2 valandas, kad sustingtų.
3. Paruoškite pasiflorų želę. Į prikaistuvį sudėkite pasiflorų minkštimą ir sėklytes. Supilkite putojantį vyną ir cukrų marmeladams. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti.
4. Kombaine sausainius sutrinkite su ištirpintu sviestu ir sirupu. Padėkite į šalį.
5. Iš šaldytuvo išimkite panakotą ir papuoškite ją atvėsinta žele. Palaikykite šaldytuve dar 2 valandas.
6. Prieš patiekdami pasiflorų želę pabarstykite trupiniais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.