Šampaninė panakota

5 taurės

40 min. + 4 val. sustingti.

Įvertinimas (0 st)

Sudedamosios dalys

Panakota
100 g baltojo šokolado
400 ml riebios grietinėlės
70 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Pasiflorų želė
2 pasifloros
200 ml putojančio vyno (puikiai tiks ir nealkoholinis)
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Trupiniai
50 g rupių miltų sausainių
15 g tirpinto sviesto
7 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Paruošimo instrukcijos

1. Pirmiausia paruoškite panakotą. Sukapokite baltąjį šokoladą. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Prikaistuvį vėl pastatykite ant ugnies, suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių.

2. Panakotą išpilstykite į penkias taures ir palaikykite šaldytuve 2 valandas, kad sustingtų.

3. Paruoškite pasiflorų želę. Į prikaistuvį sudėkite pasiflorų minkštimą ir sėklytes. Supilkite putojantį vyną ir cukrų marmeladams. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti.

4. Kombaine sausainius sutrinkite su ištirpintu sviestu ir sirupu. Padėkite į šalį.

5. Iš šaldytuvo išimkite panakotą ir papuoškite ją atvėsinta žele. Palaikykite šaldytuve dar 2 valandas.

6. Prieš patiekdami pasiflorų želę pabarstykite trupiniais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas?

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Kalėdų desertai

Žiemos viduryje pakvimpa apelsinais ir šafranu.