Šaltos žemuogių sultys

apie 4 l

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

6 l žemuogių
3 l virinto šalto vandens
60 g vyno rūgšties
800 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 l sulčių
3 žiupsneliai natrio benzoato

Paruošimo instrukcijos

Rūpestingai nuvalykite ir nuplaukite uogas. Sutrinkite jas arba sugrūskite puode per sietelį.

Ištirpinkite vandenyje vyno rūgštį ir užpilkite ant uogų. Puodą uždenkite ir laikykite šaltoje vietoje 24 val.

Supilkite į sietelį ir leiskite 30 min nuvarvėti. Ištraukite uogas ir išvirkite uogienę (žr. receptą taupiai verdamai žemuogių uogienei).

Pamatuokite sultis ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Nugriebkite putas.

Ištirpinkite natrio benzoatą nedideliame sulčių kiekyje, po to įmaišykite tą kiekį į likusias sultis.

Išpilstykite į šiltus, gerai išvalytus stiklainius. Uždarykite juos. Laikykite šaltoje vietoje.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.