Sudedamosios dalys
Biskvitas
100 g sviesto
180 g miltų
45 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 g druskos
30 ml vandens
Glajus
maždaug 150 g aviečių (4 šaukšteliai aviečių sirupo)
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Papuošimas
Valgomieji gėlių žiedai arba cukraus pabarstukai
Paruošimo instrukcijos
Pradėkite nuo uogienės, tada paruoškite biskvitą. Visus produktus suminkykite į
tešlą. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).
Padalykite tešlą perpus. Iškočiokite ant kepimo popieriaus
ir suformuokite du maždaug 3 mm storio stačiakampius. Supjaustykite į 5 cm pločio ir 8 cm ilgio gabalėlius. Pusę gabalėlių sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno gabalėlio užkrėskite šaukštelį uogienės.
Likusiuose gabalėliuose įpjovę tris rėželius uždėkite ant uogienės – suformuokite pyragaičius. Kraštus gerai užspauskite šakute. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 15 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.
Paruoškite glajų. Maišydami virkite avietes, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Į sirupą berkite cukraus miltelius, kol masė pasieks tinkamą konsistenciją. Apšlakstykite suvožtinukus. Papuoškite valgomaisiais gėlių žiedais arba cukraus pabarstukais.
Patarimas: glajų galite virti ir iš kitų uogų – išsirinkite norimo skonio ir spalvos.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta
Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.