Saldūs suvožtinukai

Gardus užkandis su namine uogiene. Jūsų svečiai netruks iššluoti lėkštės!

maždaug 10 vnt.

1 val. + 1 val. šaldytuve

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Uogienė

Biskvitas
100 g sviesto
180 g miltų 
45 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 g druskos
30 ml vandens

Glajus
maždaug 150 g aviečių (4 šaukšteliai aviečių sirupo)
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimas
Valgomieji gėlių žiedai arba cukraus pabarstukai

Paruošimo instrukcijos

Pradėkite nuo uogienės, tada paruoškite biskvitą. Visus produktus suminkykite į
tešlą. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).

Padalykite tešlą perpus. Iškočiokite ant kepimo popieriaus
ir suformuokite du maždaug 3 mm storio stačiakampius. Supjaustykite į 5 cm pločio ir 8 cm ilgio gabalėlius. Pusę gabalėlių sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno gabalėlio užkrėskite šaukštelį uogienės.

Likusiuose gabalėliuose įpjovę tris rėželius uždėkite ant uogienės – suformuokite pyragaičius. Kraštus gerai užspauskite šakute. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 15 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.

Paruoškite glajų. Maišydami virkite avietes, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Į sirupą berkite cukraus miltelius, kol masė pasieks tinkamą konsistenciją. Apšlakstykite suvožtinukus. Papuoškite valgomaisiais gėlių žiedais arba cukraus pabarstukais.

Patarimas: glajų galite virti ir iš kitų uogų – išsirinkite norimo skonio ir spalvos.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.