Sudedamosios dalys
1 pakelis šafrano
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 g sviesto
2 kiaušiniai
3 g vanilinio cukraus
150 ml pieno
240 g miltų
10 g kepimo miltelių
Riešutinė karamelė
60 g pistacijų
30 g karijų
30 g migdolų
100 g sviesto
50 ml plakamosios grietinėlės
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.
Grūstuvėje šafraną sutrinkite su vienu šaukštu cukraus. Įmaišykite ištirpintą sviestą. Iki purumo išplakite kiaušinius, likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišykite sviesto mišinį ir pieną.
Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
Maždaug 23 cm skersmens pailgą kepimo indą ištepkite riebalais. Šonus padenkite kepimo popieriaus juostelėmis. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes.
Nedelsdami imkitės ruošti riešutinę karamelę, kad jai pakaktų laiko sustingti. Stambiai sukapokite riešutus ir atidėkite į šalį. Ištirpinkite sviestą. Įmaišykite grietinėlę, sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Mišinį nuolat maišydami virkite, kol įgaus auksinę rudą spalvą ir šiek tiek sutirštės. Įmaišykite riešutus.
Išimkite pyragą iš orkaitės. Orkaitės groteles perkelkite padala aukščiau. Nustatykite grilio režimą ir 200 °C temperatūrą. Riešutinę karamele apteptą pyragą orkaitės vidurinėje dalyje kepkite apie 10 minučių. Stebėkite, kad viršus neapdegtų ir būtų auksinės rudos spalvos.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.