Šafraninis pyragas su riešutine karamele

Šafraninis pyragas su riešutine karamele. Drėgnas, gardus šafraninis pyragas švies ryškiai kaip saulė. Puikus kalėdinis visų šafrano gerbėjų pasirinkimas.

12–14 porcijų

maždaug 1 val.

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

1 pakelis šafrano
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 g sviesto
2 kiaušiniai
3 g vanilinio cukraus
150 ml pieno
240 g miltų 
10 g kepimo miltelių

Riešutinė karamelė
60 g pistacijų
30 g karijų
30 g migdolų
100 g sviesto
50 ml plakamosios grietinėlės
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.

Grūstuvėje šafraną sutrinkite su vienu šaukštu cukraus. Įmaišykite ištirpintą sviestą. Iki purumo išplakite kiaušinius, likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišykite sviesto mišinį ir pieną.

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.

Maždaug 23 cm skersmens pailgą kepimo indą ištepkite riebalais. Šonus padenkite kepimo popieriaus juostelėmis. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 30–35 minutes.

Nedelsdami imkitės ruošti riešutinę karamelę, kad jai pakaktų laiko sustingti. Stambiai sukapokite riešutus ir atidėkite į šalį. Ištirpinkite sviestą. Įmaišykite grietinėlę, sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Mišinį nuolat maišydami virkite, kol įgaus auksinę rudą spalvą ir šiek tiek sutirštės. Įmaišykite riešutus.

Išimkite pyragą iš orkaitės. Orkaitės groteles perkelkite padala aukščiau. Nustatykite grilio režimą ir 200 °C temperatūrą. Riešutinę karamele apteptą pyragą orkaitės vidurinėje dalyje kepkite apie 10 minučių. Stebėkite, kad viršus neapdegtų ir būtų auksinės rudos spalvos.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Gazuotas rabarbarų gėrimas

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Panakota

Vasaros desertai

Vasarą svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus desertas. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų ir idėjų.

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.