Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
350 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis smulkintų kardamonų
1 g šafranų
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 kiaušinis
150 g kambario temperatūros sviesto
720 g miltų

Įdaras
200 g kapoto baltojo šokolado
70 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g minkšto sviesto

Glajus
1 kiaušinis
„Dansukker“ perlinio cukraus arba „Dansukker“ cukraus miltelių

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.

Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Receptą sukūrė

Dansukker

;