Sablé Breton su juodųjų serbentų kompotu

Sablé Breton su juodųjų serbentų kompotu

14 vnt. 1 val.
Sablé Breton su juodųjų serbentų kompotu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tešla

    • 4 kiaušinių tryniai
    • 170 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
    • 225 g miltų
    • 15 g kepimo miltelių
    • 210 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 1 žiupsnis druskos

    Juodųjų serbentų kompotas

    • 125 g juodųjų serbentų
    • 85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

    1. Iki purumo išplakite kiaušinių trynius ir cukrų.

    2. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite. Maišydami šaukštu suberkite juos į kiaušinių plakinį, kad tešla taptų trapi.

    3. Tada įmaišykite sviestą ir galiausiai įberkite druskos.

    4. Tešlą padalykite į 14 dalių ir suvoliokite rutuliukus. Palaikykite juos šaldiklyje, kad gerai atvėstų.

    5. Tešlos rutuliukus sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 25 min. 160 °C temperatūroje.

    6. Sausainiuose suformuokite maždaug 1 cm gylio įdubas (galite įspausti stikliuko dugnu).

    7. Juodųjų serbentų kompotas: juoduosius serbentus kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol uogos sutrūkinės ir kompotas šiek tiek sutirštės. Juoduosiuose serbentuose gausu pektinų, tad kompotas vėsdamas toliau tirštės.

    8. Sausainius užpildykite įdaru. Patiekite vienus arba su šaukštu vanilinių ledų.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;