Sablé Breton su juodųjų serbentų kompotu

14 vnt.

1 val.

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
4 kiaušinių tryniai
170 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
225 g miltų
15 g kepimo miltelių
210 g sviesto (kambario temperatūros)
1 žiupsnis druskos

Juodųjų serbentų kompotas
125 g juodųjų serbentų
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

Gaminimo eiga

1. Iki purumo išplakite kiaušinių trynius ir cukrų.

2. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite. Maišydami šaukštu suberkite juos į kiaušinių plakinį, kad tešla taptų trapi.

3. Tada įmaišykite sviestą ir galiausiai įberkite druskos.

4. Tešlą padalykite į 14 dalių ir suvoliokite rutuliukus. Palaikykite juos šaldiklyje, kad gerai atvėstų.

5. Tešlos rutuliukus sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 25 min. 160 °C temperatūroje.

6. Sausainiuose suformuokite maždaug 1 cm gylio įdubas (galite įspausti stikliuko dugnu).

7. Juodųjų serbentų kompotas: juoduosius serbentus kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol uogos sutrūkinės ir kompotas šiek tiek sutirštės. Juoduosiuose serbentuose gausu pektinų, tad kompotas vėsdamas toliau tirštės.

8. Sausainius užpildykite įdaru. Patiekite vienus arba su šaukštu vanilinių ledų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.