Ryžiai maltietiškai

Ryžiai maltietiškai

8 stiklinės 2,5-3 valandos
Ryžiai maltietiškai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Ryžių pudingas

    • 180 g trumpagrūdžių ryžių
    • 400 g vandens
    • 0,5 šaukštelio druskos
    • 10 dl pieno
    • 200 ml grietinėlės
    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

    Vyšnių padažas

    • 225 g šaldytų vyšnių
    • 300 ml vandens
    • 90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 2 cinamono lazdelės
    • 1 šaukštas bulvių krakmolo

    Vandenį, ryžius bei druską supilkite į prikaistuvį ir virkite apie 10 min. Supilkite pieną, uždenkite dangtį ir palikite virti ant mažos ugnies apie 45 min. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir leiskite ryžių pudingui atvėsti. Lengvai suplakite grietinėlę ir supilkite į šaltą ryžių pudingą. Suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų ir viską išmaišykite.

    Paruoškite vyšnių padažą. Užvirkite uogas, vandenį, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir cinamono lazdeles. Sumaišykite bulvių krakmolą su 1–2 šaukšteliais vandens ir maišydami supilkite į vyšnių padažą. Palikite atvėsti.  Ryžius patiekite aštuoniose stiklinėse su vyšnių padažu.

    Receptą sukūrė

    Dansukker

    ;