Rūgščios avietinės juostelės

20 vnt.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g šaldytų aviečių
10 želatinos lapelių
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
½ šaukštelio citrinų rūgšties

Puošti
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 ml citrinų rūgšties
1 žaliosios citrinos žievelė

Paruošimo instrukcijos

Kepimo skardą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi. Nuplaukite ir nuvalykite avietes. Sutrinkite per tankų sietelį – reikia paruošti 100 ml aviečių tyrės. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir padėkite į šalį. Prikaistuvyje sumaišykite aviečių tyrę, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinkite ant stiprios ugnies, kol užvirs. Tada dar pavirkite 5–6 min. ir nukelkite prikaistuvį nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelius. Įmaišykite juos į karštą aviečių tyrę. Berkite citrinų rūgštį ir išmaišykite. Mentele mišinį plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Palaikykite kambario temperatūroje bent 2 val., kad sustingtų. Sumaišykite cukrų, citrinų rūgštį ir žaliosios citrinos žievelę. Aštriu peiliu aviečių skanėstą supjaustykite maždaug 2 cm juostelėmis ir pavoliokite paruoštame cukraus ir citrinų mišinyje. Aviečių juosteles laikykite kambario temperatūroje dideliame neuždengtame inde.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado.

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Gerai sušildo, kai šalta

Karšti gėrimai puikiai tinka visais mūsų niūraus šiaurės klimato metų laikais. Tačiau labiausiai šiluma vertinama prasidėjus rudens šalčiams ir žiemą.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.