Rūgščios avietinės juostelės

20 vnt.

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g šaldytų aviečių
10 želatinos lapelių
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml vandens
½ šaukštelio citrinų rūgšties

Puošti
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 ml citrinų rūgšties
1 žaliosios citrinos žievelė

Paruošimo instrukcijos

Kepimo skardą išklokite riebalais išteptu kepimo popieriumi. Nuplaukite ir nuvalykite avietes. Sutrinkite per tankų sietelį – reikia paruošti 100 ml aviečių tyrės. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir padėkite į šalį. Prikaistuvyje sumaišykite aviečių tyrę, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinkite ant stiprios ugnies, kol užvirs. Tada dar pavirkite 5–6 min. ir nukelkite prikaistuvį nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelius. Įmaišykite juos į karštą aviečių tyrę. Berkite citrinų rūgštį ir išmaišykite. Mentele mišinį plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje. Palaikykite kambario temperatūroje bent 2 val., kad sustingtų. Sumaišykite cukrų, citrinų rūgštį ir žaliosios citrinos žievelę. Aštriu peiliu aviečių skanėstą supjaustykite maždaug 2 cm juostelėmis ir pavoliokite paruoštame cukraus ir citrinų mišinyje. Aviečių juosteles laikykite kambario temperatūroje dideliame neuždengtame inde.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos

Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės

Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.